Apple distribuie o actualizare importantă pentru iPhone-uri și tablete iPad de generație mai veche

19.06.2021
Apple distribuie o actualizare importantă pentru iPhone-uri și tablete iPad de generație mai veche

Chiar dacă iPhone-ul tău a pierdut de ceva timp accesul la cele mai recente versiuni de iOS, asta nu înseamnă că trebuie să neglijezi cu totul subiectul actualizare iPhone.

Deși, mai rar, Apple continuă să distribuie actualizări de securitate importante, asigurând că produsele sale nu rămân descoperite în fața noilor amenințări informatice.

Astfel, dacă deții una dintre edițiile iPhone sau iPad menționate mai jos, ar trebui să verifici după disponibilitatea  actualizării iOS 12.5.4, împrospătată cu cele mai recente actualizări pentru securitate:

  • iPhone 6 Plus
  • iPhone 6
  • iPhone 5s
  • iPad mini 3
  • iPad mini 2
  • iPad Air
  • iPod touch (6th generation)

Aplicând actualizările recent publicate, asiguri că dispozitivul tău este protejat împotriva a cel puțin trei vulnerabilități cu risc de securitate crescut, exploatate deja de hackeri în atacuri informatice. Două dintre acestea vizează componenta WebKit, folosită de majoritatea aplicațiilor iOS pentru afișarea interfeței și includerea de elemente web.

Versiunea iOS 12.5.4 este ultima revizie majoră de iOS disponibilă pentru generațiile mai vechi de telefoane și tablete Apple. Poți verifica prezența celei mai recente versiuni pe dispozitivul tău vizitând meniul Settings > General > Software Update, unde folosești opțiunea Download and Install afișată în partea de jos a ecranului. Înainte de orice actualizare iPhone este recomandat să asiguri un backup complet al datelor importante stocate pe dispozitiv, respectiv că acumulatorul este încărcat cel puțin la 50% din capacitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult