Apple vrea să pună baterii mai mari în viitoarele modele iPhone, fără a face telefonul mai gros

02.08.2021
Apple vrea să pună baterii mai mari în viitoarele modele iPhone, fără a face telefonul mai gros

Viitoarele modele Apple iPhone ar putea crește simțitor capacitatea bateriei, fără ca telefonul să devină mai gros.

Produsele Apple nu au fost niciodată asociate cu anduranța bateriei, producătorul preferând mereu să pună suplețea și eleganța dispozitivelor lansate, înaintea aspectului practic. Așa se face că mai toate modelele iPhone de până acum s-au bazat pe optimizări software și mici compromisuri pe partea de funcționalitate, pentru obținerea autonomiei promise de producător. Uneori, ajustările aplicate au avut efecte atât de sesizabile, încât s-au sfârșit în procese colective îndreptate împotriva Apple, obligând compania să răspundă prin diverse concesii, cum ar fi programe de înlocuire la cerere a acumulatorilor care nu mai întrunesc specificațiile oficiale, până la acordarea de despăgubiri în bani pentru posesorii iPhone asociați ca parte vătămată în acțiunea judecătorească.

Între timp, tehnologia a evoluat. Și nu, nu este neapărat vorba de tehnologia acumulatorilor Li-ion. Rămas fără alternative, Apple ia în considerare „mutarea componentelor electronice cât mai mult pe conturul carcasei, maximizând spațiul disponibil pentru acumulator. Astfel, viitorul tău iPhone ar putea fi mai mult acumulator, decât cel pe care îl deții în prezent, volumul ocupat de acumulator în carcasa telefonului crescând semnificativ.

Pentru scopul propus, Apple plănuiește să crească semnificativ adoptarea dispozitivelor pasive integrate (IPD) pentru cipurile periferice incluse în telefoane iPhone, tablete iPad și portabile MacBook. Aceste cipuri ar trebui să permită performanțe mai bune, fiind totodată mai subțiri decât cele actuale. Ocupând astfel mai puțin spațiu în carcasa telefonului, noul format de placă electronică va permite includerea unor acumulatori mai mari în carcasaele iPhone-urilor și a altor dispozitive. Partenerii TSMC și Amkor vor colabora cu Apple pentru atingerea acestui rezultat. Deocamdată, nu este clar care sunt produsele ce beneficia de noile cipuri cu montare periferică, dar seria iPhone 13 este cu siguranță un candidat de luat în considerare. Pe listă ar putea intra și următorul model MacBook Pro, alături de tabletele iPad mini 6.

Potrivit zvonurilor de până acum, Apple iPhone 13 mini va avea acumulator de 2406 mAh, în timp ce iPhone 13 oferă 3095 mAh, capacitate împărțită și cu modelul Pro. Nici modelul iPhone 13 Pro Max nu impresionează, capacitatea de 4352 mAh fiind comparabilă unui telefon cu Android nepretențios. Totuși, în procente creșterile sunt de 8%, 10% și 18%, suficient pentru a impresiona fanii iPhone care nu au folosit nimic altceva în ultimii ani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult