Apple lansează iPhone 5 abia la toamnă

22.02.2012
Apple lansează iPhone 5 abia la toamnă

Apple plănuieşte să lanseze iPhone 5 în această toamnă, probabil în luna septembrie sau octombrie, urmând să păstreze acest calendar de lansări şi în anii ce vor urma.

Apple iPhone 5

În trecut, Apple a preferat să lanseze noi modele din gama iPhone la începutul verii, iPhone 4 şi iPhone 3GS sosind în lunile iunie şi iulie. Acest obicei a fost schimbat odată cu iPhone 4S, lansat în luna octombrie.

Informaţiile furnizate pe blog-ul japonez Macotakara sunt contrazise totuşi de analişti ca Gene Munster, Piper Jaffray şi alţi „spioni”Apple, care aduc lansarea noului iPhone 5 în perioada verii.

În mod tipic, Apple lansează în perioada toamnei câte o nouă versiune a player-ului iPod, dar ţinând cont de vânzările în scădere înregistrate cu această gamă de produse şi progresele relativ mici făcute cu linia anului 2010 de playere iPod, compania ar putea alege să deturneze atenţia utilizatorilor către produse mai interesante. De altfel, luna octombrie a anului 2011 chiar a fost dedicată lansării unui model iPhone. Lansarea iPhone 4S în luna octombrie a ajutat Apple să obţină vânzări record în preajma sărbătorilor de iarnă, profitând din plin de goana după cadouri specifică acestei perioade.

Între timp, vânzările iPhone 4S merg foarte bine, aducând profituri însemnate pentru Apple. În aceste condiţii, lansarea mai devreme de un an a unui nou model iPhone nu este justificată din punct de vedere financiar, acesta riscând să compromită vânzările modelului actual şi chiar să-i enerveze pe acei utilizatori care tocmai au achiziţionat un exemplar iPhone 4S.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News