Apple pregătește lansarea primului iPad pliabil

19.10.2023
Apple pregătește lansarea primului iPad pliabil

Conform ultimelor informații apărute, se pare că Apple se lucrează la dezvoltarea unui iPad pliabil.

Companii concurent precum Samsung, Oppo și OnePlus, au deja pe piață astfel de tehnologii, iar acum se pare că Apple este gata în sfârșit să se alăture acestui univers.

Conform zvonurilor care circulă pe internet, compania este în „dezvoltare intensivă” alături de furnizorii săi pentru un iPad pliabil, cu accent pe tabletă și nu pe iPhone. Rapoartele sugerează că producția la scară mică a acestui nou dispozitiv ar putea începe la sfârșitul anului 2024, ceea ce indică posibilitatea unui anunț oficial fie la sfârșitul acelui an, fie la începutul lui 2025.

Apple urmărește de mult un astfel de model!

Interesul Apple pentru o tabletă pliabilă nu este ceva nou. Dovezi multiple, inclusiv cele mai recente depuneri de brevete ale companiei, susțin această direcție: un patent pentru un mecanism de balamale cu clapete mobile pentru protecția ecranului, unul pentru un display OLED și un patent pentru un ecran pliabil auto-regenerant. De altfel, multe rapoarte subliniază că Apple s-ar concentra mai mult pe dezvoltarea unui iPad pliabil decât a unui iPhone pliabil.

Un raport oferit de DigiTimes afirmă că Apple își accelerează planurile legate de iPad-ul pliabil, cu speranța de a începe producția la scară mică până la finalul anului 2024. Deși volumul precis al acestei prime producții nu a fost dezvăluit, se sugerează că va fi ceva mai amplu decât un simplu test de producție.

Provocările majore pentru Apple includ designul ecranului și al balamalelor. De asemenea, se vorbește de faptul că preocuparea majoră a companiei este de a preveni plierea defectuoasă a ecranului. Totuși, se pare că Apple este în discuții cu Samsung și LG pentru soluții de design mecanic care să abordeze această problemă.

Momentan nu au fost oferite informații oficiale din partea gigantului tehnologic, iar detalii despre specificații, preț și dată de lansare sunt încă necunoscute.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News