Apple reduce producția iPhone 12 mini

10.03.2021
Apple reduce producția iPhone 12 mini

Deși a fost lansat la dorința fanilor pentru un nou telefon de dimensiuni mici, iPhone 12 mini pare că a venit prea târziu, vânzările mult sub așteptări luând prin surprindere până și cei mai pesimiști analiști.

Conform estimărilor de vânzări, iPhone 12 Mini reprezintă doar 6% din totalul vânzărilor de iPhone-uri din 2020 atunci când sunt calculate veniturile brute. Având în vedere că este cel mai ieftin model, probabil că și marja de profit pentru acesta este semnificativ mai mică. În schimb, modelele 12, 12 Pro și în special 12 Pro Max se vând semnificativ mai bine.

Deși unele zvonuri anunțau deja scoaterea sa din producție, se pare că Apple doar va reduce comenzile trimise partenerilor OEM, care vor livra cu până la 11 milioane de unități mai puține decât era preconizat. Per total, Apple ar urma să producă în prima jumătate a lui 2021 aproximativ 75 milioane de iPhone-uri. Cifra include toate variantele iPhone 12 și modele mai vechi încă aflate în fabricație. Spre comparație, estimările oficiale prezentate investitorilor Apple vizau o producție iPhone de 96 milioane de unități. Chiar și ajustată puternic în jos, noua estimare este oricum mult peste nivelul atins în prima jumătate a lui 2020, în plin vârf al restricțiilor de pandemie.

iPhone 12 Mini

Deși, per total, este un succes indiscutabil, seria iPhone 12 nu s-a vândut exact în proporțiile estimate de Apple. Spre exemplu, versiunea standard iPhone 12 a realizat cele mai bune vânzări, depășind cu mult vânzările modelului mai accesibil, iPhone 12 mini. Totodată, versiunile iPhone 12 Pro și Pro Max aproape că au dublat vânzările seriei 11 Pro.

Cel puțin deocamdată, Apple pare că nu abandonează planurile pentru iPhone 13 mini, acesta urmând să fie prezentat în a doua parte a acestui an. Potrivit zvonurilor, seria iPhone 13/12S va avea și o versiune cu ecran de 5,4”, însă acesta va primi optimizări în plus pentru a reduce consumul de energie, întrucât durata de utilizare la o singură încărcare este acum cea mai mare problemă a acestui model.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult