Apple va elimina limitările pentru reparații independente de ecran pe iPhone 13

10.11.2021
Apple va elimina limitările pentru reparații independente de ecran pe iPhone 13

Se pare că Apple a reacționat la criticile din ultima perioadă referitoare la modul în care blochează reparațiile independente alte telefoanelor sale. După ce a fost demonstrat faptul că modelele iPhone 13 necesită un proces complicat pentru a păstra funcționalitatea Face ID atunci când încerci o operațiune relativ simplă de înlocuire a ecranului, compania a anunțat că va renunța la această practică.

Face ID nu va mai fi dezactivat după înlocuirea ecranului pe iPhone 13

Conform The Verge, Apple a confirmat că a luat această critică în considerare și că va dezactiva necesitatea a „împerechea” ecranul cu sistemul de deblocare facială Face ID. Acest lucru va veni printr-un update software pentru iOS, care, cel mai probabil, nu va mai face o extra verificare a sincronizării între ecran și sistemul de senzori True Depth.

Cei care au reușit deja să spargă ecranul de la un iPhone 13 și doresc reparații, pot apela fie la service-urile autorizate Apple, unde costurile sunt mai mari, fie trebuie să apeleze la service-uri independente. Acestea însă nu au uneltele necesare pentru a reprograma microcontroller-ul, la fel ca service-urile autorizate Apple. Astfel, operațiunea, care nu poate fi făcută decât în anumite service-uri independente, implică dezlipirea microcontroller-ului și „transplantarea” sa pe noul ecran. Cea mai frustrantă parte în tot procesul este că nu este vorba doar despre ecrane neoriginale. Nici măcar ecranele originale, provenite din alte telefoane nu pot păstra în acest moment deblocarea facială.

Aceasta nici măcar nu este prima dată când Apple încearcă să împiedice reparațiile independente. Compania a aplicat o strategie similară în trecut și cu schimburile de baterii și chiar pentru camerele foto, în cazul modelelor iPhone 12.

Ce nu a dezvăluit însă Apple este data la care ne putem aștepta la un update de software care să elimine această limitare. Știm însă că Apple testează iOS 15.2 deja în beta, așa că există o șansă ca acest update să aducă reparații mai simple pentru iPhone 13 (și restul de modele cu astfel de limitări).

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult