Apple va oferi un notch mai mic și un ecran rezistent la zgârieturi abia pe iPhone 13

08.10.2020
Apple va oferi un notch mai mic și un ecran rezistent la zgârieturi abia pe iPhone 13

Suntem la doar câteva zile distanță de evenimentul „Hi, Speed”, unde Apple va prezenta noile modele iPhone 12. În ciuda faptului că design-ul exterior al noii game de telefoane va fi diferit, întorcându-se la vechiul design de pe modelele iPhone 4 și 5, cu margini drepte, ecranele vor rămâne foarte similare cu cele de pe iPhone 11 și variantele anterioare. Asta înseamnă că decupajul din display va fi în mare parte identic. Există însă și o veste bună: modelele următoare vor primi atât un notch mai mic, cât și un tratament special care să împiedice zgârieturile la suprafața sticlei de protecție.

iPhone 13 ar putea fi modelul pe care mulți fani îl așteaptă, cu notch mai mic

În cazul în care sperați să faceți upgrade la iPhone 12 și sperați la un decupaj mai mic în ecran, leaker-ul Ice Universe spune că nu este cazul. Cel puțin nu anul acesta. Ice Universe are un istoric dovedit de „leak-uri” care s-au dovedit a fi reale, deci sunt puține motive să ne îndoim de sursele lui. Totuși, acesta spune că începând de anul următor, de la generația iPhone 13, ecranele vor fi mai puțin decupate.

Mulți producători au apelat la diverse soluții precum reducerea pe orizontală a dimensiunilor notch-urilor sau decuparea ecranului în formă de pastilă. Apple va apela însă la o altă strategie: va micșora decupajul pe verticală. Practic, acesta va fi la fel de lat, însă mult mai puțin „adânc”, decupând doar partea superioară pe o suprafață mai mică. Acest lucru se datorează cel mai probabil miniaturizării tehnologiei TrueDepth, care permite utilizare funcției de deblocare facială FaceID.

Tot de anul viitor, iPhone-urile vor primi sticlă mai rezistentă la zgârieturi, conform zvonurilor. Corning a lansat deja Gorilla Glass Victus, o nouă generație de sticlă rezistentă la zgârieturi și șocuri mecanice, aceasta fiind deja prezentă pe Galaxy Note20 Ultra. Rezistența superioară a acestei sticle a fost deja demonstrată, însă aceasta tot nu este 100% rezistentă la zgârieturi.

Apple ar putea apela la un tratament special numit „diamond coating”, care va împiedica zgârieturile fine care apar de obicei pe ecranele telefoanelor care nu folosesc o protecție. Cea mai bună parte este că tratamentul sticlei este foarte ieftin și va putea fi implementat în generațiile următoare de telefoane fără costuri foarte mari. Deja există trei furnizori mari care pot să aplice tratamentul pe sticla de la Corning.

surse: GSM Arena, Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult