Apple vrea să mascheze dungile de plastic de pe iPhone cu un material nou

Apple vrea să mascheze dungile de plastic de pe iPhone cu un material nou

Odată cu dezvăluirea oficială a seriei de smartphone-uri iPhone 6 au apărut şi câteva plângeri referitoare la design. Apple este recunoscută ca o companie care pune un mare accent pe felul în care dispozitivele sale arată, însă cu toată atenţia la detalii nu a putut acoperi inesteticele dungi de plastic de pe spatele noilor sale telefoane. Un nou brevet sugerează că viitoarele generaţii vor fi lipsite de astfel de probleme de design.

Apple încearcă să primească un brevet pentru un nou tip de material care imita textura aluminiului eloxat, însă care poate să permită transmiterea semnalelor radio. Astfel, iPhone-urile din viitor şi probabil chiar şi computerele şi tabletele companiei vor avea carcase mult mai plăcute din punct de vedere estetic, întrucât vor fi lipsite de diverse capace sau dungi din plastic pentru a putea avea capabilităţi wireless.

Nu este clar dacă acest brevet este înregistrat doar pentru a proteja o tehnologie teoretică sau dacă Apple chiar dispune de resursele necesare pentru a implementa aşa ceva în dispozitivele din viitorul apropiat. Cert este că prin înregistrarea documentului pentru recunoaşterea acestei invenţii în Statele Unite, Apple confirmă că designul pentru iPhone 6 şi 6 Plus nu se ridică la standardele sale şi că pe viitor va depune mai mult efort pentru a masca astfel de elemente inestetice.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult