Apple vrea un iPhone cu lentile interschimbabile?

18.06.2012
Apple vrea un iPhone cu lentile interschimbabile?

Un patent înregistrat de Apple către sfârşitul anului 2010 descrie o versiune de iPhone prevăzută cu sistem de lentile interschimbabile pentru camera foto.

Lentile interschimbabile pentru iPhone?

La fel ca în cazul unui aparat foto din categoria DSLR, prezenţa unui sistem de lentile interschimbabile poate fi de mare folos oricărui smartphone, înlesnind adaptarea camerei foto pentru cerinţe specifice de fotografiere. Spre exemplu, aplicând un set de lentile Telephoto putem poza cu mai multă uşurinţă obiecte îndepărtate, în timp ce un set de lentile Wide-angle ne va ajuta să obţinem un cadru mai larg pentru pozele făcute de aproape. Înlăturarea anumitor componente, spre exemplu filtrul IR responsabil de blocarea luminii provenite din afara spectrului vizibil perceput de ochii umani, ar permite obţinerea unor poze alb-negru de mai bună calitate în condiţii de luminozitate redusă.

Lentile Clip-On pentru iPhone, produse de cei de la Gizmon

Patentul explică designul unui iPhone cu back-plate detaşabil, ce expune lentilele camerei foto. Tot aici, Apple menţionează că sistemul nu trebuie să sacrifice avantajele unui set de lentile pre-asamblate.

Deşi a trecut mai bine de un an de la înregistrarea acestui patent, Apple nu a lansat încă niciun model de telefon prevăzut cu sistem de lentile interschimbabile şi nici nu dă semne că ar fi pe cale să o facă. O altă posibilitate este ca patentul să fi fost înregistrat în mod preventiv, doar pentru a împiedica alţi competitori să vină pe piaţă cu ceva asemănător înaintea Apple.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult