Arată la fel, dar e mult mai ieftin. Clona Galaxy S6 la preţ de 169 dolari

03.04.2015
Arată la fel, dar e mult mai ieftin. Clona Galaxy S6 la preţ de 169 dolari

Cu număr record de precomenzi, obţinute în ciuda preţului retail de 679 dolari, Galaxy S6 devine rapid unul dintre cele mai râvnite modele smartphone de piaţă. Anticipând oportunitatea pentru profit rapid, diverşi producători din China au reacţionat în timp record lansând propriile clone Galaxy S6, mai mult sau mai puţin reuşite dar cu două trăsături în comun: preţul mic şi exteriorul care imită perfect modelul original.

Arată la fel, dar e mult mai ieftin. Clona Galaxy S6 la preţ de 169 dolari

Un astfel de exemplu este Goophone, o companie originară din China, care şi-a clădit reputaţia duplicând modele celebre lansate de Apple, Samsung şi alţi producători de renume. Ultima adiţie, Goophone S6 este un telefon care, la exterior, imită perfect modelul Galaxy S6. Disponibil la preţul de 169 dolari în variante pe auriu, albastru, alb şi negru, terminalul imită perfect modelul mult mai costisitor produs de Samsung.

Numai bun pentru a da impresia de ˝valoare˝ şi a atrage invidia celor din jur, Goophone S6 funcţionează însă conform celebrei expresii ”Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”, ascunzând la interior doar o configuraţie modestă cu procesor dual-core la 1GHz (MTK6572) şi 512MB memorie RAM, neoferind nici pe departe performanţa unui telefon Galaxy S6 veritabil. Cei cu ˝dare de mână˝ pot obţine pentru 40 dolari în plus varianta mai bine echipată a telefonului, Goophone S6 Elite, având procesor quad-core la 1.3GHz (MTK6582) şi 1GB memorie RAM.

Disponibil pentru comandă chiar înaintea modelului original, Goophone S6 este livrat cu versiunea Android 5.0 deja instalată şi copiază până şi câteva din funcţiile telefonului Samsung, cum ar fi suportul pentru comenzi prin gesturi şi funcţia de monitorizare a pulsului.

Goophone i6 Plus - clonă după modelul iPhone 6 Plus

Fără a ţine cont de eventuale acţiuni în instanţă din partea companiilor ale căror produse sunt imitate, Goophone mai vinde şi clone ale phablet-urilor din seria Galaxy Note, tablete şi dispozitive smartwatch. Mergând mai departe decât alte companii din branşă, Goophone atrage atenţia prin faptul că oferă serviciu de livrare internaţională pentru produsele sale, pătrunzând astfel şi în afara pieţelor tradiţionale din China şi regiunile adiacente.

Merită oare achiziţionarea unui produs care doar oferă aparenţa unuia mult mai scump, lăsând însă de dorit în ce priveşte funcţionalitatea? Probabil că nu, mai ales că la preţul de 169 sau 209 dolari putem găsi şi modele smartphone mai performante şi deloc urâte. Însă cei care privesc smartphone-ul în primul rând ca pe un accesoriu de modă ar putea fi de altă părere, considerând noul Goophone S6 un adevărat chilipir.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult