ASUS anunță ZenFone 7 și ZenFone 7 Pro cu ecrane AMOLED la 90 Hz și cameră triplă „flip”

26.08.2020
ASUS anunță ZenFone 7 și ZenFone 7 Pro cu ecrane AMOLED la 90 Hz și cameră triplă „flip”

ASUS a anunțat în mod oficial noile modele de smartphone-uri ZenFone 7 și ZenFone 7 Pro. Informațiile neoficiale despre acestea au tot apărut în ultimele câteva săptămâni, iar vestea bună este că unele așteptări au fost chiar întrecute. Telefoanele sunt în mare parte similare cu ceea ce sugerau leak-urile, însă acestea vin cu ecrane chiar mai performante decât ne așteptam. Desigur, cu specificații mai înalte vin și prețuri semnificativ mai mari.

ZenFone 7 și ZenFone 7 Pro sunt două modele high-end cu ecran complet și cameră „flip”

Diferențele dintre cele două modele nu sunt tocmai evidente la o primă vedere. De fapt, acestea sunt foarte similare în design și capabilități. De exemplu, atât modelul ZenFone 7 standard, cât și fratele său ZenFone 7 Pro, folosesc ecrane AMOLED la 90 Hz, cu diagonală de 6,67” și rezoluție Full HD+ pe format 20:9 (2.400 x 1.080 pixeli). ASUS laudă acest display cu acuratețe aproape perfectă a culorilor (Delta E

Acesta este totodată și unul dintre puținele ecrane OLED de pe piață fără decupaje. Acest lucru este posibil datorită camerei principale de tip „flip”, care se rotește de pe spate pe față atunci când este necesar. Astfel, ZenFone 7 și ZenFone 7 Pro ar putea avea din nou cea mai bună cameră frontală de pe piață, întrucât aceasta este totodată și cea principală. Modulele foto sunt de asemenea identice între cele două modele.

ZenFone 7 ZenFone 7 Pro

Vorbim despre un senzor principal de 64 megapixeli cu senzor Sony IMX686, capabil să filmeze și în rezoluție 8K, alături de un senzor de 12 megapixeli IMX363 pentru camera ultra-wide, dar și despre un senzor de 8 megapixeli pentru zoom optic 3X. Diferențele între cele două modele abia aici încep să apară. Senzorul principal și cel cu zoom de pe modelul Pro sunt stabilizate, în timp ce pe modelul standard acestea nu au stabilizare optică.

La interior, cele două modele sunt de asemenea similare, dar unul este clar gândit drept un model mai de buget. ZenFone 7 folosește Snapdragon 865 în varianta sa originală și este livrat în configurații 6+128 GB sau 8+128 GB. Din fericire, există și un slot pentru carduri microSD pentru cei care vor mai multă stocare. În cazul lui ZenFone 7 Pro, există o singură configurație: 8+256 GB. Cele trei configurații folosesc cipuri flash de tip UFS3.1, de viteză înaltă.

Totul este la limita între high-end și „premium

Acumulatorul de 5.000 de mAh este comun pe cele două dispozitive și se încarcă rapid la 30W. ASUS spune că încărcarea se face până la 60% în 34 minute și o încărcare completă durează 93 minute. De asemenea, telefoanele pot alimenta alte dispozitive prin încărcare inversă prin cablu.

Construcția este una de calitate, însă fără câteva elemente care ar putea transforma aceste dispozitive din unele high-end în unele premium. Avem sticlă Gorilla Glass 6 pe față, Gorilla Glass 3 pe spate, ramă din aluminiu, dar niciun fel de rezistență la apă declarată. Butonul power include și un senzor de amprentă. Apoi, încărcarea wireless lipsește complet, iar jack-ul de căști, care era prezent pe modelele de anul trecut, a fost eliminat.

zenfone 7 selfie

Ce avem însă pe ambele dispozitive este însă conectivitate 5G, NFC, Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.0. 5G-ul este însă doar de tip sub-6GHz, deci „non-standalone”. Astfel, ZenFone 7 și ZenFone 7 pro nu sunt compatibile cu rețelele mmWave.

Modelul de bază, ZenFone 7 cu 6 GB RAM și 128 GB stocare pornește în Taiwan de la 21.990 dolari taiwanezi, adică în jur de 630 euro. Varianta de top, ZenFone 7 Pro, vine la prețul de 27.990 dolari taiwanezi, adică în jur de 800 euro. Aceste prețuri nu se schimbă foarte mult pentru Europa: 699 euro pentru ZenFone 7, respectiv 799 euro pentru Pro. Dispozitivele intră la vânzare de astăzi în Taiwan, deci ne putem aștepta la o disponibilitate rapidă și în alte regiuni.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult