ASUS anunță Zenfone 8 (mini) și Zenfone 8 Flip, cu Snapdragon 888 și ecrane AMOLED luminoase

13.05.2021
ASUS anunță Zenfone 8 (mini) și Zenfone 8 Flip, cu Snapdragon 888 și ecrane AMOLED luminoase
foto: ASUS

ASUS a anunțat oficial seria de smartphone-uri Zenfone 8, formată din două modele: unul „standard”, de dimensiuni mici, alături de un model „Flip”, similar cu modelele Zenfone 6 și 7 din anii precedenți, cu o cameră rotativă. Ambele sunt însă echipate cu componente high-end și vin cu îmbunătățiri semnificative față de telefoanele ASUS din 2020. Iată ce oferă și cât costă dispozitivele Zenfone 8 de la ASUS în România.

Zenfone 8: singurul „flasgship” compact cu Android

Zenfone 8 este numit de ASUS drept „preformerul compact”, iar faptul că vine cu un ecran de 5,9” pe o piață care în general se lansează dispozitive cu ecrane de la 6,2” în sus, îl încadrează în această categorie. Desigur, nu este cel mai compact flagship, Apple oferind încă din toamna trecută modelul iPhone 12 Mini cu ecran de 5,4”, care pare să fie principalul rival pentru acest model în piață.

Configurația hardware include ecranul la 120 Hz bazat pe un panel AMOLED de la Samsung cu luminozitate de 1.100 nits, 6, 8 sau 16 GB memorie RAM, până la 256 GB stocare internă și un sistem de camere duale pe spate de 64 (wide), respectiv 12 megapixeli (ultrawide). Pentru un dispozitiv atât de mic, acumulatorul de 4.000 mAh este o adiție binevenită. Spatele este din sticlă și are o textură mată, în timp ce pe partea din față, ASUS a integrat sticlă Gorilla Glass Victus.

Modelul Zenfone 8 „standard”, pornește în România de la un preț de 3.299 lei.

Modelul Flip este mai degrabă un upgrade, decât un model 100% nou

Modelul Zenfone 8 Flip este mai degrabă un upgrade al generației precedente, fără diferențe mari de design sau dimensiuni. De altfel, sistemul de camere „Flip” arată identic, fiind doar actualizat cu senzori mai noi și mai performanți. În continuare acesta include o cameră principală de 64 megapixeli și un ultrawide de 12 megapixeli, însă vine și cu un zoom optic 3x de 8 megapixeli. Acest modul de cameră rotativ este însă folosit și pentru selfie-uri, deci vei primi o calitate îmbunătățită pentru autoportrete pe Zenfone 8 Flip.

Ecranul are diagonală de 6,67” și luminozitate de 1.000 nits, dar vine doar cu refresh rate de 90 Hz, chiar dacă modelul mai mic beneficiază de 120 Hz. De asemenea, sticla care acoperă ecranul este Gorilla Glass 6, nu Victus. În rest, telefonl este disponibil doar în două configurații cu 8 GB RAM, cu 128 sau 256 GB stocare.

Practic, modelul mai mic este mai bine dotat din multe puncte de vedere, mai puțin bateria. Acest model beneficiază de un acumulator de 5.000 mAh și ar putea asigura o autonomie semnificativ mai bună, chiar dacă ambele folosesc același procesor Snapdragon 888. Asta pentru că Zenfone 8 Flip ar putea avea un ecran mai economic.

Totuși, modelul ZenFone 8 Flip pornește de la un preț de 3.899 lei. Ambele telefoane sunt disponibile deja în ofertele magazinelor de specialitate din România.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult