ASUS ar putea lansa ZenFone 8 Mini cu ecran de 5,9″ la 120 Hz și Snapdragon 888

18.03.2021
ASUS ar putea lansa ZenFone 8 Mini cu ecran de 5,9

Au apărut în ultima perioadă destul de puține informații despre seria de smartphone-uri ZenFone 8, însă este posibil să ne apropiem de un eventual anunț, având în vedere că acest nume începe să fie menționat din ce în ce mai des în mediul online. După ce am aflat de existența unui model ZenFone 8 Flip, acum află și că ASUS pregătește lansarea unei versiuni ZenFone 8 Mini, cu ecran de dimensiuni reduse, dar la fel de performant precum cel al modelelor superioare.

ZenFone 8 Mini ar putea fi cel mai performant smartphone compact cu Android

Conform xda-developers, ASUS lucrează la un ZenFone 8 Mini cu numele de cod „SAKE” (ASUS_I006D). Acesta va fi cel mai mic model al seriei și va integra un ecran de 5,9” cu refresh rate de 120 Hz. Rezoluția Full HD+ va asigura o densitate de pixeli ridicată și paritate cu modelele superioare. Conform noilor informații, există și alte două modele de ZenFone 8: un model standard, „PICASSO” ASUS_I004D și un model „VODKA” ASUS_I007D.

Toate acestea au fost descoperite în kernel-ul software-ului pentru ROG Phone 5 și dezvăluie că toate modelele ZenFone 8 ar putea fi echipate cu Snapdragon 888 și senzor principal de 64 megapixeli Sony IMX686. De asemenea, apare mențiunea și unui alt senzor numit IMX663 pentru modelul mini. Variaanta ZenFone 8 Pro va beneficia pe lângă camera principală de 64 megapixeli și de o cameră de 12 megapixeli cu senzor IMX363, câtmși alte două module foto: o cameră de 24 megapixeli OmniVision OV24B1Q și o cameră de 8 megapixeli cu senzor OmniVision OV08A.

Având în vedere numărul de camere și modurile în care vor fi folosite, este posibil să asistăm la o serie ZenFone 8 diferită de seriile 6 și 7. ZenFone 8 Flip ar putea fi singurul model care beneficiază de camera rotativă din trecut.

Este curios însă faptul că ASUS ar încerca să dezvolte un flagship de dimensiuni reduse. Momentan, niciun alt producător de smartphone-uri cu Android nu s-a grăbit să răspundă la iPhone 12 Mini de la Apple. Este posibil ca acest răspuns să nici nu mai vină din partea Samsung, Xiaomi, Huawei sau Oppo, principalii producători concurenți cu Apple în piață, întrucât s-a dovedit că cererea pentru iPhone 12 Mini este foarte redusă. ASUS ar putea atrage astfel cei câțiva utilizatori care își doresc un smartphone high-end de dimensiuni reduse, fără să producă volume foarte mari.

sursa: xda-developers

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult