ASUS confirmă ZenFone 8 „Mini” și data la care va avea loc evenimentul de lansare

26.04.2021
ASUS confirmă ZenFone 8 „Mini” și data la care va avea loc evenimentul de lansare
foto: Phone Arena

Seria de smartphone-uri Zenfone 8 de la ASUS are acum o dată oficială la care va fi dezvăluită. Cel mai probabil, telefoanele vor ajunge pe piață în această vară și vor schimba puțin strategia în comparație cu modelele din ultimii câțiva ani. Asta pentru că Zenfone 8 va include și un model „Compact”, cu dimensiuni reduse, dar cu aceleași capabilități precum cele ale modelelor superioare.

Zenfone 8 va fi livrat și într-o variantă cu dimensiuni compacte

ASUS a trimis o invitație pentru un eveniment online de lansare în care numește direct seria„Zenfone 8”. Invitația fizică este însă un soi de puzzle, întrucât include două bucăți. Conform Phone Arena, care a publicat fotografii cu invitația, pe cartonul unde este menționată ora la care va avea loc evenimentul avem motto-ul „Big in SIZE” (mare în dimensiuni), însă atunci când pui deasupra și bucata de sticlă alături de care a venit invitația, apare un complet alt mesaj.

„Big on Performance, Compact in Size” (Mare în performanță, compact în dimensiuni) este de fapt motto-ul Zenfone 8, iar bucata de sticlă pare să fie de dimensiunile telefonului, semnificativ mai mică decât sticla de pe telefoanele flagship din ultimii câțiva ani (dimensiuni de 148 x 69mm). De altfel, telefoanele cu Android performante nu au mai primit de mult modele cu dimensiuni reduse. Sony, ultima companie care producea telefoane „compacte” a renunțat la această idee în urmă cu câțiva ani. Și Samsung a avut o tentativă de telefon compact în urmă cu doi ani cu modelul Galaxy S10e. Totuși, compania nu a mai repetat această mișcare în ultima perioadă.

Zenfone 8
foto: Phone Arena

Telefoanele mici nu sunt la mare căutare în piață

Evenimentul de lansare va avea loc pe data de 12 mai la ora 20:00 a României. Aici sunt însă așteptate mai multe modele de Zenfone 8. Da, probabil că modelul „standard” va fi acest telefon compact echipat cu Snapdragon 888 (cel mai probabil), însă sunt așteptate și modele Zenfone 8 Pro și cel mai probabil un Zenfone 8 Flip, care să includă camera rotativă de pe modelele Zenfone 6 și 7.

Rămâne însă de văzut dacă un telefon cu Android de dimensiuni mici va avea succes în piață. Strategia Apple de a lansa iPhone 12 Mini alături de modelele 12, 12 Pro și 12 Pro Max, nu s-a bucurat de efectul dorit. iPhone 12 Mini, cel mai ieftin telefon din gama curentă Apple, este cel mai slab vândut dintre cele patru. Din acest motiv, Apple a redus comenzile pentru acest telefon în fabrici, preferând să producă mai multe dispozitive de dimensiuni mai mari.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult