ASUS lansează Android 9.0 Pie pentru ZenFone Max Pro M1 şi Max Pro M2

12.04.2019
ASUS lansează Android 9.0 Pie pentru ZenFone Max Pro M1 şi Max Pro M2

ASUS a promis de curând că va lansa actualizarea Android 9.0 Pie pentru smartphone-urile sale din gama de buget „Max”, iar update-urile au început deja să apară pe două dintre cele mai populare modele. Este vorba despre ZenFone Max Pro M1 şi Max Pro M2, două smartphone-uri ieftine cu specificaţii de medie, construite în jurul unor acumulatori cu capacitate de 5.000 mAh.

Actualizarea la Android 9.0 Pie vine la numai câteva luni de la lansarea modelului ZenFone Max Pro M2, pe care l-am testat şi noi de curând. În testare, telefonul s-a dovedit a fi performant pentru gama sa de preţ, iar autonomia de două zile promisă de către ASUS este într-adevăr posibilă. Acum că telefonul primeşte Android 9.0, autonomia ar putea fi şi mai mult îmbunătăţită. Motivul este funcţia Adaptive Battery, care optimizează consumul în funcţie de obiceiurile fiecărui utilizator în parte.

Întrucât ZenFone Max Pro M1 şi M2 sunt dispozitive cu Android „curat”, noua versiune aduce în prim plan noul sistem de navigaţie prin meniuri, bazat parţial pe gesturi. Acesta a debutat anul trecut pe dispozitivele Pixel şi este disponibil inclusiv pe modelele echipate cu Android One din ultima perioadă. Chiar dacă aceste dispozitive nu sunt integrate în programul Android One, se pare că ASUS se ocupă de actualizări, în ciuda faptului că nu s-a angajat în mod oficial pentru suport software extins.

Noul update actualizează şi certificatul de securitate, însă nu este echipat cu cea mai recentă versiune disponibilă în acest moment, ci cu varianta de luna trecută: 1 martie 2019. Momentan, update-urile pentru telefoanele ZenFone Max Pro au fost lansate în India, urmând ca în viitorul apropiat să ajungă şi pe dispozitivele din restul lumii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult