ASUS păstrează jack-ul de căști pe Zenfone 10 justificând că mulți utilizatori au nevoie de el

25.06.2023

Se pare că Zenfone 10 va fi unul dintre puținele flagship-uri care vor păstra jack-ul de căști, iar ASUS vine și cu statistici care să îi susțină decizia de a nu renunța la această componentă. Compania spune că în rândul utilizatorilor săi, mai mult de o treime folosesc jack-ul de 3,5mm pentru a conecta accesorii audio. De asemenea, compania justifică integrarea unor funcții de încărcare mai avansate pentru că a observat că un sfert dintre utilizatori preferă să încarce peste noapte.

O treime de utilizatori Zenfone folosesc jack-ul de căști și un sfert încarcă telefoanele lent, peste noapte

Conform Android Authority, reprezentanții ASUS au dezvăluit câteva detalii interesante în discuțiile pe care le-au avut cu ocazia lansării Zenfone 10. Se pare că 36,5% dintre utilizatorii de telefoane ASUS folosesc jack-ul de căști cel puțin o dată pe lună, deci există cerere pentru păstrarea acestei componente. Alte companii au renunțat deja de ani buni la jack-ul de căști, doar ASUS și Sony oferind telefoane cu procesoare de top alături de această componentă.

De asemenea, 8,3% dintre utilizatori încarcă telefonul cel puțin o dată pe zi de la priză, iar 25% optează să folosească încărcare mai lentă sau optimizată peste noapte, pentru a reduce uzura celulelor în timp. Desigur, ASUS încearcă astfel să justifice încărcarea mai lentă decât a concurenței spunând că există și utilizatori care nu vor să folosească încărcare foarte rapidă. Telefoanele Zenfone folosesc însă încărcare la 30W, considerată destul de lentă față de alte modele din piață, în timp ce variantele ROG Phone ating 65W. În același timp, alte brand-uri au trecut deja de peste un an de limita de 100W.

Desigur, astfel de neajunsuri nu vor fi o problemă prea mare pentru un telefon precum Zenfone 10, întrucât prețul său nu va fi comparabil cu cel al unui flagship. Anul trecut, Zenfone 9 a fost lansat la un preț de aproximativ 700 de dolari americani/euro, iar informațiile recente afirmă că noul Zenfone 10 va intra în ofertă la aproximativ 750 de dolari.

sursa: Android Authority

Citește și Știrile Go4it: Primul motor de mașină pe amoniac. Un mit despre iOS, spulberat. Unde nu e bine să folosești spray WD-40

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult