Atenţie la clonele de Nokia E75

Atenţie la clonele de Nokia E75

Smartphone-ul recent testat de go4it, Nokia E75, a atras atenţia chinezilor care au şi realizat o copie destul de fidelă ce ar putea păcăli indivizii neatenţi la detalii. Telefonul din imagine este numit chiar Nokia E75 (nu NOKLA sau MOKIA) şi are un aspect similar cu produsul finlandez. Cei ce întâlnesc un asemenea dispozitiv, trebuie să ştie că originalul are o construcţie de tip slide, iar prin culisarea mecanismului se dezvăluie tastatura QWERTY.

Clona este de tip “candy-bar” şi dispune doar de tastatură alfanumerică. Cât despre sistemul de operare, Symbian-ul de pe Nokia E75 s-a dovedit o piatră mult prea grea pentru a fi clonată, iar asiaticii au implementat o platformă specifică telefoanelor fără sistem de operare complex (gen S40 Series). Nu în ultimul rând, specificaţiile hardware ale clonei sunt cu mult în urma celor de pe adevăratul E75.

Dacă sunteţi totuşi dispuşi să faceţi un compromis, aveţi avantajul unui preţ foarte scăzut: 111 $ fără taxe de transport. Probabil că se vor găsi pe la noi câţiva mici intreprinzători care să comercializeze telefonul chinezesc.

Nokia E75 Clona

Urmărește Go4IT.ro pe Google News