Autoritățile SUA permit acum Huawei să cumpere ecrane OLED de la Samsung

27.10.2020
Autoritățile SUA permit acum Huawei să cumpere ecrane OLED de la Samsung

Ne-am obișnuit să auzim despre cum Huawei nu mai poate colabora cu furnizori de componente, însă ușor-ușor, SUA oferă licențe unor parteneri ai companiei. În timp ce compania este încă ținută departe de fabricile de chipset-uri, lucru care va afecta grav producția de smartphone-uri în viitorul apropiat, Samsung a primit de curând o licență pentru a putea vinde paneluri OLED către producătorul chinez. Astfel, produsele sale vor putea fi echipate în viitor cu ecrane produse de compania coreeană.

Huawei va putea să cumpere din nou ecranele OLED de la Samsung

Samsung Display, divizia care se ocupă cu producția de ecrane din cadrul producătorului coreean, are acum o licență garantată de autoritățile SUA prin care poate vinde din nou paneluri OLED către Huawei. Aceasta nu pare însă să fie o victorie prea mare pentru Huawei, ci mai degrabă pentru Samsung. În timp ce producătorul chinez probabil că se bucură că are un furnizor în plus, Samsung poate acum să se bucure că are încă un client spre care să vândă ecrane.

Problema este însă că Huawei putea oricum să cumpere ecrane OLED de la concurența din China. BOE a fost un partener destul de important pentru producătorul chinez de smartphone-uri, ecranele sale fiind folosite chiar și pe cele mai scumpe modele din seriile P și Mate. Problema este că această licență ar putea să nu aducă niciun avantaj celor două companii dacă nu sunt rezolvate alte probleme cu autoritățile din SUA.

Fără posibilitatea de a produce noi chipset-uri și fără o licență pentru a cumpăra astfel de componente de la producători precum Samsung, Qualcomm sau MediaTek, Huawei se va regăsi în situația în care nu va mai putea produce noi smartphone-uri. De altfel, nu va mai putea produce nici alte dispozitive care folosesc procesoare precum televizoare inteligente, ceasuri și chiar echipamente telecom.

Planul Huawei era ca noul chipset Kirin 9000, care stă la baza seriei Mate 40 să fie integrat în stațiile 5G ale companiei, pe care dorea să le vândă către operatori. Fără acces la liniile de producție TSMC, acest plan nu va putea fi executat.

sursa: Yonhap News via SamMobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult