BlackBerry a vândut și ultimele sale brevetele „neesențiale” din domeniul telefoniei mobile

02.02.2022
BlackBerry a vândut și ultimele sale brevetele „neesențiale” din domeniul telefoniei mobile

Cei care încă sperau că mai există șanse ca BlackBerry să se întoarcă pe piața de smartphone-uri vor fi dezamăgiți să audă că fostul producător canadian de smartphone-uri a vândut și ultimele brevete pe care le mai deținea în domeniu. Această veste vine la doar câteva săptămâni după ce BlackBerry a închis permanent serviciile sale online care încă funcționau pe dispozitive cu BlackBerry OS și BlackBerry 10.

BlackBerry va încasa 600 milioane de dolari în schimbul tehnologiilor dezvoltate

Achiziția brevetelor a fost realizată de Catapult IP, un consorțiu de companii care a plătit 600 de milioane de dolari pentru a intra în posesia tehnologiilor dezvoltate de BlackBerry. Practic, Catapult deține acum toate brevetele BlackBerry din domeniul dispozitivelor mobile, mesageriei și rețelelor wireless.

Nu trebuie să uităm că BlackBerry, sau RIM (Research in Motion) cum se numea inițial, a fost unul dintre pionierii smartphone-urilor la începutul anilor 2000, oferind dispozitive mobile cu tastaturi fizice complete, capabile să se conecteze la internet și să ofere acces la e-mail și mesagerie online de oriunde, într-o eră în care majoritatea telefoanelor ofereau acces doar la SMS-uri. De altfel, BlackBerry Messenger a fost la vremea lui revoluționar, oferind ceea ce primim acum prin intermediul aplicațiilor precum WhatsApp sau Telegram, înainte ca acestea să existe.

Această achiziție nu va afecta utilizatorii de dispozitive BlackBerry care încă mai funcționează, adică cele care rulează sistemul de operare Android, fie că vorbim despre cele lansate de companie direct, sau de cele dezvoltate în parteneriat cu TCL.

După această vânzare, probabil că BlackBerry renunță complet la ambițiile sale în domeniul hardware. În urmă cu doar câțiva ani, după încheierea parteneriatului cu TCL, o companie numită Onward Mobility a promis că va dezvolta un nou telefon BlackBerry echipat cu tehnologie 5G. Acela trebuia însă să ajungă pe piață anul trecut, însă nu au mai apărut noi informații despre el până în prezent.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult