BlackBerry pregăteşte încă un smartphone cu tastatură QWERTY

15.11.2016
BlackBerry pregăteşte încă un smartphone cu tastatură QWERTY

BlackBerry este probabil ultimul producător de smartphone-uri care a lansat dispozitive cu tastatură fizică QWERTY integrată. Chiar dacă ultimele două modele ale companiei, dezvoltate de TCL (DTEK50 şi DTEK60) sunt bazate pe terminale Alcatel cu touchscreen, compania plănuieşte să lanseze cel puţin încă un model cu tastatură completă. După BlackBerry PRIV, care s-a dovedit a fi un smartphone decent, însă prea scump în raport cu concurenţa, probabil că fanii companiei ar prefera o variantă adusă la zi, aliniată la preţurile pieţei.

John Chen, CEO-ul companiei canadiene, a confirmat că doreşte să dezvolte încă un smartphone cu tastatură completă. Cel mai probabil, acesta va fi din nou realizat în parteneriat cu TCL, însă nu a fost confirmat modul în care tastatura va fi integrată. Zvonurile spun că vom vedea un design similar cu cel folosit pentru BlackBerry PRIV, cu un slider vertical, care ascunde butoanele sub ecranul dispozitivului, însă nu ar fi exclus să vedem un smartphone cu tastatură completă fixă, pentru a atrage publicul pasionat de designul dispozitivelor „Classic” sau „Bold”.

De asemenea, BlackBerry a anunţat că va oferi tastatura fizică sub licenţă pentru companiile interesate. Acest lucru înseamnă că alţi producători vor putea să dezvolte smartphone-uri cu tastatură QWERTY după designul BlackBerry, care nu a fost încă egalat sau întrecut în mediul mobil. Smartphone-urile companiei canadiene din trecut beneficiază de o formă specială a butoanelor, care asigură tastarea rapidă şi ajută utilizatorii să nu apese greşit.

Conform informaţiilor scăpate pe internet săptămânile trecute, noul smartphone BlackBerry cu tastatură QWERTY ar putea fi dezvăluit foarte curând, probabil chiar înainte de finalul anului 2016.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult