Bogăţia din sertarul cu vechituri: telefonul din anii ’90 pe care poţi lua 1000 euro dacă îl vinzi acum

Bogăţia din sertarul cu vechituri: telefonul din anii '90 pe care poţi lua 1000 euro dacă îl vinzi acum

Rămase din vremuri când telefoanele mobile încă aveau doar butoane fizice iar autonomia bateriei era măsurată folosind săptămâna ca unitate de măsură, aceste mici relicve ale tehnologiei sunt acum la mare căutare printre amatorii de telefoane „retro”, dispuşi să plătească oricât pentru un exemplar în stare bună.

Dacă pentru utilizatorii de smartphone puterea procesorului, mărimea ecranului şi bogăţia de aplicaţii disponibile sunt criterii esenţiale pentru luarea unei decizii de cumpărare, există încă şi nostalgici dispuşi să plătească sume consistente pentru telefoane mobile fără acces la internet şi cu repertoriu foarte limitat de funcţii suportate.

Alimentând o nouă modă a telefoanelor „retro”, cumpărătorii veniţi în special din Anglia caută telefoane din serii celebre, produse de Nokia, Sony Ericsson sau Motorola. Sunt apreciate exemplarele aflate în stare bună, cu baterie care încă mai ţine cel puţin câteva zile. Un loc aparte îl au modelele cu jocuri incluse, titluri celebre cum este jocul snake de pe vechile telefoane Nokia fiind atu imoprtant pentru obţinerea unui preţ bun.

Nokia 8210

Dintre acestea, cele mai valoroase sunt telefoanele produse în serie limitată, preţul unui exemplar în stare perfectă putând ajunge şi la 1000 euro (modelul Nokia 8800 Arte Gold). Din păcate pentru modelul cel mai căutat, telefonul Nokia 8210, oferta încă variată de exemplare scoase la vânzare dictează un preţ relativ mic, de aproximativ 60 euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult