Camera principală de pe iPhone 14 Pro și Pro Max nu funcționează cu alte aplicații de captură

19.09.2022
Camera principală de pe iPhone 14 Pro și Pro Max nu funcționează cu alte aplicații de captură

Cel puțin deocamdată, proaspeții utilizatori iPhone 14 Pro și Pro Max nu pot folosi decât aplicația de captură a telefonului pentru captură foto/video, comutarea pe camera principală din orice altă aplicație (ex. Snapchat, Instagram sau TikTok) lăsând imaginea defocalizată. Bonus, sunete ciudate se aud din carcasa telefonului.

Se pare că sistemul de stabilizare optică a imaginii implementat pentru camera principală a celor mai noi modele iPhone 14 Pro nu se împacă prea bine cu nicio altă aplicație prevăzută cu funcție de captură imagine, fiind în esență inutilizabilă pentru orice alt scop decât obținerea de poze și clipuri video folosind aplicația dedicată preinstalată pe telefon. De parcă nu ar fi de ajuns, fanii Apple care tocmai au cumpărat cel mai scump iPhone al momentului sunt alarmați de sunetele ciudate venite din carcasa telefonului.

Fără prea mult loc de interpretări, problema este localizată la nivelul sistemul de stabilizare optică, dat peste cap aplicațiile (sau driverul iOS) care nu prea „știu” cum să gestioneze noua cameră foto.


Optimizată pentru a maximiza calitatea imaginii, cu sau fără condiții ideale de iluminare, noua cameră de 48MP inclusă pe versiunile de top ale seriei iPhone 14 este deja lăudată ca fiind mai bună decât cea oferită de rivalul Galaxy S22 Ultra, cel puțin atât timp cât nivelul de zoom folosit nu depășește limitările tehnice impuse de rezoluția nativă nu chiar atât de mare. Concret, Apple a cuplat un senzor de 48MP cu suprafață fizică ceva mai mare cel de 108MP întâlnit la modelul Samsung, mizând pe sensibilitatea superioară la lumină și un sistem avansat de stabilizare optică, pentru obținerea celor mai bune rezultate cu putință. Desigur, parte din ecuație sunt și algoritmii foarte avansați de procesare a imaginii, ajustați pentru a livra cele mai bine expuse și detaliate imagini cu putință. Totuși, se pare că inginerii Apple au omis un aspect esențial, concentrându-se doar pe optimizarea cât mai bună a aplicație de captură preinstalată cu sistemul iOS, neglijând cu totul compatibilitatea cu alte aplicații care doar accesează funcțiile de captură folosind interfața API pusă la dispoziție tot de Apple.

La final, rezultatul este un fiasco total, camera principală de pe iPhone 14 Pro și Pro Max fiind inutilizabilă din interfața de captură a altor aplicații. Vestea bună este că problema este una pur-software, remediul urmând să vină pe calea actualizărilor de firmware.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult