ZTE Axon 20 5G a fost lansat. Primul telefon cu cameră sub ecran costă doar 240 de euro!

01.09.2020
ZTE Axon 20 5G a fost lansat. Primul telefon cu cameră sub ecran costă doar 240 de euro!

ZTE a anunțat în sfârșit detaliile complete despre primul telefon de pe piață echipat cu o cameră ascunsă în spatele ecranului. Axon 20 5G este astfel primul telefon care demonstrează că această tehnologie este posibilă. Totuși, acesta nu este nici pe departe un dispozitiv de top, iar soluția pe care producătorul chinez o folosește nu pare să fie încă „perfectă”. Vorbim însă despre un dispozitiv care încearcă ceva nou, pe o piață care a devenit destul de „plictisitoare” în ultimii câțiva ani.

ZTE Axon 20 5G este doar un model mid-range cu Snapdragon 765 și un display de generație nouă

zte axon 20 5g

Noul Axon 20 5G de la ZTE este un smartphone de medie. Acesta integrează chipset-ul Snapdragon 765 de la Qualcomm, și vine în trei configurații hardware: 6+128 GB, 8+128 GB și 8+256 GB. Acesta beneficiază de un sistem cu patru camere pe partea din spate și de un display de 6,92” cu rezoluție FullHD+ și raport de aspect 20,5:9. Ecranul este unul la frecvență de 90 Hz, deci nu unul dintre cele mai rapide de pe piață, dar oferă culori pe 10 biți și compatibilitate cu gamutul de culoare DCI-P3.

Acest ecran este însă și motivul pentru care acest telefon iese în evidență, întrucât în partea de sus, acesta are o parte transparentă. ZTE spune că Axon 20 5G folosește un sistem realizat din cinci straturi pentru a ascunde camera foto și pentru a permite luminii să treacă pentru a ajunge la cameră. De asemenea, în zona camerei, pot fi observate mici diferențe de culoare și intensitate a pixelilor, însă la o privire rapidă, totul pare normal.

Pentru că o cameră frontală ascunsă în spatele unui ecran ar putea oferi rezultate mai slabe în utilizare, ZTE spune că a implementat și un algoritm software care să îmbunătățească fotografiile realizate.

Prețul este incredibil pentru un dispozitiv care folosește o tehnologie atât de râvnită

ZTE Axon 20 5G vine cu o cameră principală de 64 megapixeli, și camere secundare de 8, 2 și iarăși 2 megapixeli. Camera frontală ascunsă vine cu rezoluție de 32 megapixeli acumulator de 4.220 mAh cu încărcare rapidă la 30W, are o grosime de 7,98mm. Zona din jurul camerei poate fi observată în special pe imagini în culori deschise, dar este aproape invizibilă pe nuanțe închise.

Prețul este de 2.198 yuan pentru varianta de bază, 2.498 yuan pentru varianta de medie și 2.798 yuan pentru varianta de top. În Europa, aceste prețuri pentru ZTE Axon 20 5G sunt echivalente cu 270, 305, respectiv 340 de euro. Desigur, modelele din China care ajung în Europa sunt de obicei mai scumpe, deci dacă Axon 20 5G ajunge într-adevăr pe piața de la noi, ne așteptăm la creșteri de preț cu cel puțin 20%.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult