Când se lansează Nothing phone (1), primul telefon al noului brand condus de Carl Pei

09.06.2022
Când se lansează Nothing phone (1), primul telefon al noului brand condus de Carl Pei

Nothing phone (1), primul telefon mobil de la noua companie a lui Carl Pei, are acum o dată la care va fi dezvăluit în mod oficial. Se pare că vom mai avea de așteptat aproximativ o lună, în ciuda faptului că am aflat primele informații despre existența acestui model în urmă cu mai bine de două luni, deja. Nothing pare să se inspire de la lansările modelelor originale OnePlus, plănuite tot de Carl Pei, care erau anunțate cu mult timp înainte și adoptau o strategie de comunicare bazată pe comunitate.

Nothing phone (1) este cel mai important produs al noii companii

Lansarea Nothing phone (1) este programată pentru data de 12 iulie, la ora 18:00 a României. Evenimentul va avea loc la Londra, iar acesta va fi transmis live și pe internet.

„Acesta este primul nostru smartphone și cel mai important produs al nostru. Este adevăratul start al călătoriei Nothing. Dorim să facem tehnologia distractivă din nou. Este o invitație să ne dezvățăm de tot ce ne-a învățat această industrie până acum.”, au anunțat reprezentanții Nothing în raport cu dezvăluirea datei de lansare.

Primul produs pe care Nothing l-a lansat (și singurul de până acum) este Nothing ear (1), o pereche de căști true wireless cu un preț mediu, de aproximativ 100 de euro. Aceasta nu face multe lucruri diferite față de alte modele din piață, chiar și din aceeași gamă de preț, însă vin cu un design diferit, ieșit din comun în ultimii ani. Acestea adoptă o carcasă transparentă, care permite utilizatorilor să vadă o parte dintre componentele interioare.

Carl Pei, fondatorul Nothing, spune că dorește să păstreze aceste linii de design și pe smartphone-ul phone (1). Alte informații despre design nu sunt cunoscute și nici specificații hardware clare. Totuși, Nothing dorește să devină un soi de ecosistem de produse, similar cu ceea ce vedem de la Apple. Acesta va folosi cu siguranță un chipset de la Qualcomm, probabil Snapdragon 8 Gen 1 sau noul Snapdragon 8+ Gen 1, cât și o versiune de Android personalizată, numită Nothing OS.

Launcher-ul de Android Nothing OS poate fi deja testat pe mai multe dispozitive mobile cu Android, aplicația fiind disponibilă pe Google Play Store și poate fi descărcată și instalată în format apk și pe modele considerate „incompatibile”.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult