Când se lansează seria Honor 50, prima cu servicii Google a brandului din ultimii doi ani

01.06.2021
Când se lansează seria Honor 50, prima cu servicii Google a brandului din ultimii doi ani

Huawei se pregătește de o lansare programată pentru mâine, 2 iunie, unde vom vedea noile sale dispozitive, toate echipate cu noul sistem de operare proprietar Harmony OS, însă și brandul Honor, fosta sa divizie de dispozitive secundare, se pregătește de lansare. Compania separată de Huawei a anunțat primul său de eveniment de lansare de după „despărțirea” de Huawei, unde vom vedea seria Honor 50, prima din ultimii doi ani cu sistem de operare Android cu servicii Google și procesoare Snapdragon de la Qualcomm.

Honor 50 se lansează în iunie

Anunțul făcut astăzi de Honor spune că evenimentul de lansare pentru seria Honor 50 va avea loc pe data de 16 iunie. Evenimentul va avea loc în China, însă cu siguranță vom afla detalii și despre o posibilă lansare internațională. Despre gama Honor 50 am tot aflat detalii hardware și software atât pe căi oficiale, cât și pe căi neoficiale, însă este clar că nu va fi o gamă de produse flagship. Pentru specificații high-end, Honor va aduce înapoi pe piață seria Magic.

Astfel, modelele Honor 50 vor fi dispozitive competitive pentru segmentul de piață mid-range premium, urmând a folosi procesoare Snapdragon 778G, cel mai recent model anunțat de Qualcomm pentru piața mid-range. Acesta folosește un proces de fabricație pe 6nm și promite multe dintre funcțiile care se regăseau anterior doar pe procesoare high-end. Acest lucru va fi probabil evident în special la capitolul procesare de imagini, seria Honor 50 fiind concentrată pe componenta foto.

Din punct de vedere al design-ului, Honor 50 pare să adopte o formă și un format al camerelor similar cu ceea ce va folosi și Huawei pe seria P50, cele două game fiind probabil proiectate înainte de separarea companiilor. Vorbim despre două module rotunde, în care vor fi integrați mai mulți senzori foto și lentile.

La capitolul software însă, nu ne așteptăm să vedem mari diferențe față de ceea ce oferea Huawei pe dispozitivele Honor înainte de eliminarea serviciilor Google. Probabil că vom vedea o nouă versiune de Magic UI cu servicii Google, bazată pe versiunea Android 11. Actualele EMUI și Magic UI fără servicii Google folosesc în continuare Android 10. De altfel, chiar și noul HarmonyOS de la Huawei tot Android 10 are la bază.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult