Honor confirmă procesorul Snapdragon 778G pentru seria Honor 50. Promite un nou model „Magic” cu Snapdragon 888

22.05.2021
Honor confirmă procesorul Snapdragon 778G pentru seria Honor 50. Promite un nou model „Magic” cu Snapdragon 888

Honor, compania care s-a despărțit de Huawei în urmă cu jumătate de an, anunță în sfârșit ce planuri are pentru următoarea perioadă. Odată cu anunțul noului chipset Snapdragon 778G de la Qualcomm, compania vine și confirmă faptul că modelele din seria Honor 50 vor folosi acest procesor. De asemenea, seria sa high-end premium, Magic, va folosi cel mai performant chipset al producătorului american, modelul Snapdragon 888.

Seria Honor 50 va ținti spre segmentul mid-range premium. Honor Magic va fi noul flagshtip

Zvonurile din jurul seriei Honor 50 spuneau deja că procesoarele care vor fi folosite pentru aceste modele vor face parte din seria Snapdragon 700. Totuși, la acel moment, modelul 778G nu era încă anunțat, așa că se presupunea că este vorba despre un model deja anunțat, precum 775 sau 780. Honor confirmă însă că este vorba despre cel mai nou procesor Qualcomm. Acest lucru sugerează și faptul că prețul modelelor Honor 50 nu va fi foarte mare, întrucât Snapdragon 778G este o soluție mai economică a lui 780G, folosind un proces de fabricație pe 6nm față de 5mn.

Design-ul seriei Honor 50, care a scăpat pe internet de mai multe ori deja, sugerează că aceste dispozitive au câteva lucruri în comun cu seria Huawei P50, cel puțin la nivelul amplasării camerelor foto. Asta pentru că, cel mai probabil, cele două serii de telefoane au fost proiectate în urmă cu multă vreme, înainte ca decizia de a despărți cele două branduri a fost luată.

Cu ocazia independenței Honor, compania poate acum însă să ofere produse competitive, chiar și cu cele de la Huawei. Astfel, Honor va aduce înapoi pe piață seria Magic, cea pe care o folosea în trecut pentru testarea noilor tehnologii. Noua generație de Honor Magic va fi echipată cu Snapdragon 888, cel mai performant chipset disponibil pentru platforma Android în acest moment:

„Seria Honor Magic, un produs premium din gama flagship care va oferi o calitate superbă a imaginilor, va folosi cel mai performant chipset Qualcomm, pentru a dezlănțui capabilitățile remarcabile de procesare a imaginilor.”, au declarat reprezentanții Honor de curând.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult