Când se lansează Xiaomi 12S, prima serie de telefoane a companiei cu sistem de camere Leica

28.06.2022
Când se lansează Xiaomi 12S, prima serie de telefoane a companiei cu sistem de camere Leica

Xiaomi a anunțat oficial data la care va ține evenimentul de prezentare pentru seria de smartphone-uri 12S. Aceasta va integra trei modele, conform zvonurilor și va beneficia pentru prima dată de noul parteneriat cu Leica, pentru dezvoltarea camerelor foto. Toate cele trei modele Xiaomi 12S vor fi echipate cu sisteme de cameră dezvoltate în parteneriat cu brandul german de camere și optică fotografică.

Seria Xiaomi 12S va fi anunțată foarte curând

Credeam inițial că doar un model „Ultra” ar beneficia de pe urma acestui parteneriat, însă afișul publicat de Xiaomi pentru evenimentul din China, care are loc luni, 4 iulie, sugerează că toate aceste telefoane vor primi același tratament. Zvonurile vorbesc despre un model Xiaomi 12S „standard”, probabil derivat din Xiaomi 12, lansat la începutul acestui an, alături de o versiune „Pro” cu ecran mai mare și un model Ultra, care continuă această serie, începută anul trecut cu Xiaomi Mi 11 Ultra.

Încă nu știm ce configurații hardware vor avea noile dispozitive, însă având în vedere că se lansează la ceva vreme după anunțul oficial al chipset-ului Snapdragon 8+ Gen 1, este posibil ca acesta să stea la bază. Xiaomi spune că modelul 12S Ultra va fi „un nouv vârf al fotografiei mobile”, iar acest lucru ar putea fi chiar posibil. Mi 11 Ultra a fost unul dintre telefoanele cu cea mai performantă cameră de anul trecut, iar telefoanele care au folosit branding Leica în trecut au demonstrat că acest parteneriat nu era obligatoriu doar o decizie de marketing, performanța hardware-ului oferit fiind la cel mai înalt nivel.

Printre îmbunătățirile așteptate la nivelul camerelor și performanței procesorului, există posibilitatea ca Xiaomi să vină și cu o viteză de încărcare mai mare. Deja seria Xiaomi 12 oferea încărcare la 120W, deci probabil că următorul pas va fi spre putere de 150 W sau mai mult.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult