Când și cu ce dotări ar putea veni Pixel Fold, versiunea de Pixel 7 cu ecran pliabil

07.10.2022
Când și cu ce dotări ar putea veni Pixel Fold, versiunea de Pixel 7 cu ecran pliabil

Acum că seria Pixel 7 este deja lansată, speculațiile despre alternativa Pixel Fold cu ecran pliabil sunt mai atractive decât oricând. Potrivit surselor din industrie, de data aceasta Google nu va mai rata ocazia de a livra o alternativă Galaxy Fold, care să ofere experiența Pixel din formatul unui telefon cu ecran pliabil.

Deși primul telefon Google pliabil nu are nici măcar un nume oficial, dispozitivul despre care s-a spus că a fost anulat anul trecut și apoi reimaginat de la zero ar fi ajuns deja cel puțin la stadiul de prototip. Potrivit informațiilor furnizate de Ross Young, a sursă cu reputație destul de bună pe tema produselor Google nelansate, primul telefon Pixel cu ecran pliabil va fi dezvăluit în trimestrul Q1-2023  (ianuare-martie).

Deși ar fi cu bătaie directă la rivalul Samsung, nu este clar dacă Google va utiliza formula Pixel Fold pentru numele de produs, însă o alegere rezonabilă ar fi Pixel 7 Fold.

Bazată tot pe speculații, lista preliminară cu specificații Pixel Fold descrie un ecran principal de 7.6 inch și un cover-display de 5.8 inch, ambele de tip OLED și cu rată de refresh la 120Hz. În mod cert, configurația va fi realizată în jurul noului chipset Tensor G2, ajutat cu până la 12GB memorie RAM și diferite opțiuni de stocare internă, pornind cu 256GB în echiparea de bază. Constrânsă de spațiul limitat disponibil, configurația foto ar putea include un senzor principal de 12.2MP, cameră ultra-wide de 12MP și două camere selfie de 8MP (câte una pentru fiecare ecran).

Potrivit speculațiilor de până acum, prețul dorit va fi apropiat sumei de 1399 dolari pentru echiparea de bază, Pixel 7 Fold intrând ca o alternativă Galaxy Fold de nivel comparabil, dar oferind o experiență în stilul telefoanelor Pixel.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult