Când va avea loc lansarea Google Pixel 4a, modelul mid-range mult așteptat

31.07.2020
Când va avea loc lansarea Google Pixel 4a, modelul mid-range mult așteptat

Noul telefon mid-range de la Go0ogle este probabil cel mai amânat telefon al anului. După ce Google a anulat conferința I/O din primăvară, compania a tot mutat intern lansarea lui Pixel 4a, fără să o facă publică. Au mai fost tentative de lansare a telefonului în luna iunie și apoi în iulie, însă se pare că abia în luna august, la un an și câteva luni bune după Pixel 3a, vom vedea noul dispozitiv mobil de buget de la Google.

Lansarea Pixel 4a a fost în sfârșit stabilită

Conform noilor informații, publicate chiar de către Google, luni, 3 august, compania va dezvălui în mod oficial noul Google Pixel 4a. Pe conturile de socializare Google au început să apară link-uri către o campanie de teasing, care sugerează că noul său telefon va fi anunțat oficial foarte curând, iar un mic puzzle online duce către o fotografie cu un telefon cu design-ul ascuns și cu data de 3 august menționată.

De ce este acest model atât de important pentru Google? Pentru că Pixel 3a și 3a XL de anul trecut s-au dovedit a fi modele de mare succes în piață, ajutând la creșterea diviziei de mobile a companiei. La un preț de aproximativ 400 de dolari americani, acel model oferea o cameră cu performanță comparabilă cu cea a modelului standard Pixel 3, cu software-ul Google nemodificat și cu un hardware de medie care oferea o experiență de utilizare plăcută.

google pixel 4a lansarea

Modelul mid-range va fi echipat cu un hardware puțin depășit

Seria Pixel 4 a dezamăgit o parte dintre fani, în special din cauza problemelor cu autonomia pe care modelul „mic” îl oferă. Un Pixel 4a cu hardware mai puțin pretențios și cu un preț la jumătate ar putea să atragă din nou fanii telefoanelor Google. De altfel, Google ar putea avea pe piață un concurent direct pentru iPhone SE, dar și pentru recentul model OnePlus Nord.

La capitolul specificații hardware, Pixel 4a va fi puțin în urmă, conform zvonurilor. Telefonul ar putea fi echipat cu un chipset Snapdragon 730, cu 4 GB memorie RAM și cu opțiuni de 64 sau 128 GB stocare internă. Camera foto de pe spate va folosi un singur senzor, dar performanța lui ar trebui să fie ridicată datorită stabilizării optice și procesării foto cu AI de la Google.

Prețul așteptat pentru acest model este de 400 de dolari/euro.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult