Google Pixel 4a apare pe site-ul companiei. Data de lansare încă nu e cunoscută

14.07.2020
Google Pixel 4a apare pe site-ul companiei. Data de lansare încă nu e cunoscută

Google Pixel 4a este unul dintre cele mai ciudate smartphone-uri din ultima perioadă. Știam de existența lui încă din 2019, iar dispozitivele au ajuns în mâinile unora dintre „leakeri” încă de la începutul anului. Din acest motiv, ne așteptam ca telefonul să ajungă pe piață încă din primăvară, însă odată cu amânarea și apoi anularea evenimentului Google I/O, compania pare să fi împins lansarea cu mult mai mult înainte. Recent, Google a listat telefonul pe site-ul său din Canada, confirmând încă odată că acesta este aproape gata de lansare.

Google Pixel 4a trebuia să fie lansat de câteva luni, deja

Se presupunea că lansarea lui Google Pixel 4a era inițial programată pentru luna aprilie sau cel târziu luna mai. Această dată a fost apoi amânată din cauza pandemiei COVID-19, însă compania nu a oferit niciodată detalii oficiale despre această situație. Noua imagine în care apare Google Pixel 4a a fost publicată chiar pe Google Store din Canada și dezvăluie câteva detalii interesante despre design, dar și despre data exactă de lansare a telefonului.

Pe ecranul telefonului se vede data 12 mai, ora 10:00. Aceasta trebuia să fie data la care telefonul urma să fie anunțat în mod oficial și disponibil pentru comandă de pe site-ul Google. Se presupune acum că luni, 13 iulie, Google pregătea noua lansare a acestui model, iar site-ul Canadian a rămas cu aceste materiale promoționale pregătite pentru acest eveniment. Totuși, lansarea a fost din nou amânată. Între timp, imaginea a dispărut de pe site.

Noile informații neoficiale spun că Google Pixel 4a urmează să fie lansat pe 3 august, cu o întârziere de aproape trei luni față de data inițială. Telefonul ar trebui să fie echipat cu un chipset Snapdragon 730, 6GB memorie RAM, 64 sau 128 GB stocare internă și un ecran OLED de 5,8”. Noul model va beneficia de o singură cameră foto principală, care va beneficia însă de procesarea AI de la Google.

Prețul așteptat pentru acest model este de 350 de dolari, cu 50 de dolari mai puțin decât iPhone SE de la Apple.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult