Canon ar putea fi următorul brand de camere care intră în zona de smartphone-uri, după Leica, ZEISS și Hasselblad

21.05.2023
Canon ar putea fi următorul brand de camere care intră în zona de smartphone-uri, după Leica, ZEISS și Hasselblad

Brand-uri puternice din domeniul echipamentelor profesionale de fotografie, precum Leica, ZEISS și Hasselblad au deja parteneriate cu diverse brand-uri producătoare de smartphone-uri, iar succesul acestor dispozitive încurajează și alți producători de camere să își dorească să intre în această zonă. Canon, celebrul producător japonez de echipamente foto, pare că are în plan să intre pe piața de smartphone-uri, fiind în prezent în căutarea unui partener.

Producătorul japonez de camere foto Canon ar putea intra în parteneriat cu un producător de telefoane

Vestea vine de la leaker-ul chinez Digital Chat Station, care a publicat această informație pe contul său de Weibo, menționând deja parteneriatele care există deja în piață: Xiaomi-Leica (review Xiaomi 13 Pro), vivo-ZEISS (review vivo X90 Pro), OPPO-Hasselblad (review OnePlus 11). De altfel, acesta a ratat câteva colaborări, precum Sony-ZEISS și Leica-Sharp, menționând doar producătorii din China.

Faptul că acesta a evitat asocierea cu producătorii japonezi, sugerează că cei de la Canon ar putea căuta să intre în parteneriat cu un brand din China. Din fericire pentru Canon, există o multitudine de opțiuni în această zonă, chiar și din afara Chinei. Brand-uri cu renume în zona de smartphone-uri precum Honor, Motorola, Realme sau Samsung, sunt „libere”, iar compania Huawei ar putea fi, de asemenea, interesată să intre într-un nou parteneriat de acest gen, în ciuda faptului că își dezvoltă în paralel propriul brand XMAGE.

Google, pe de altă parte este o companie foarte apreciată în zona de fotografie pe mobil, datorită procesării AI avansate, iar Canon ar putea aduce și expertiză specializată pe partea de hardware pentru rezultate îmbunătățite.

canon smartphone weibo

Aproape telefoanele care au parteneriate în zona foto, au reușit să urce rapid în clasamentul DxOMark, iar Canon este o companie foarte apreciată pe piața de camere în special pentru culorile naturale și performanța excelentă a focalizării automate. Canon este și una dintre companiile cu cele mai multe opțiuni de lentile pentru camere foto profesionale din piață, ceea ce sugerează că un telefon cu optică de la Canon ar putea avea avantaje clare în fața concurenței.

Rămâne de văzut dacă producătorul japonez își va găsi însă un partener. Se zvonea în trecut că Olympus (acum OM System) ar fi încercat să intre în parteneriat cu Samsung, oferind producătorului sud coreean tehnologia sa avansată de stabilizare a senzorului (IBIS), pentru a concura cu iPhone, care are deja ceva similar. Acest parteneriat nu s-a mai materializat.

Canon a mai avut în trecut o înțelegere de licențiere de tehnologie cu Microsoft, pentru telefoanele Lumia.

sursa: Weibo, via Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult