Leica anunță Leitz Phone 2, cel de-al doilea telefon al său oficial, bazat pe o platformă Sharp

11.11.2022
Leica anunță Leitz Phone 2, cel de-al doilea telefon al său oficial, bazat pe o platformă Sharp

Leica a anunțat oficial ce de-al doilea telefon al său vândut oficial sub brand propriu. Leitz Phone 2 pare să fie din nou o versiune rebrand-uită a unui model de la Sharp lansat recent, modelul Aquos R7. Design-ul este cel mai mare diferențiator între cele două telefoane cu platformă hardware similară, dar și interfața este diferită, fiind decorată în stil „Leica”.

Leica a integrat în Leitz Phone 2 cel mai recent senzor Sony de 1″

Leitz Phone 2 beneficiază de un design foarte neobișnuit, chiar și în era în care iPhone-urile au readus în piață telefoanele cu margini plate. Acesta nu are doar margini drepte, ci și colțuri ascuțite, fiind practic de formă paralelipipedică. Ultima dată când am văzut un telefon cu o formă de acest gen a fost pe vremea când Razer producea telefoanele sale de gaming.

Platforma hardware este deja cunoscută: procesor Snapdragon 8 Gen 1, alături de un ecran OLED de 6,6” și o baterie de 5.000 mAh, deci comparabil cu alte flagship-uri din piață. Pe spate avem o cameră foto echipată cu „cel mai mare senzor de pe un smartphone”, unul Sony de 47 megapixeli. Foarte posibil, acesta este același senzor pe care l-am văzut și pe Xiaomi 12S Ultra. Față de modelul Leitz Phone de anul trecut, avem o creștere în rezoluțe, însă.

Leitz Phone 2 Case

În pachet sunt livrate și o husă, cât și un capac magnetic pentru cameră, pentru a proteja lentilele, iar carcasa este decorată pe spate cu logo-ul roșu de la Leica. În afară de „skin-ul” Leica al interfeței pentru sistemul de operare Android, Leica a integrat și două widget-uri proprietare: unul care îți indică „ora aurie” și unul care îți afișează fotografii ale unor fotografi celebri, realizate cu aparate Leica.

Desigur, Leitz Phone 2, la fel ca Sharp Aquos R7, va rămâne exclusiv pieței din China și va fi disponibil prin intermediul SoftBank, începând cu data de 18 noiembrie. Prețul este de 225.360 yeni japonezi, adică aproximativ 1560 euro.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult