Capacitatea acumulatorilor pentru iPhone XS, XS Max şi XR, dezvăluită pe site-ul comisiei chineze TENAA

19.09.2018
Capacitatea acumulatorilor pentru iPhone XS, XS Max şi XR, dezvăluită pe site-ul comisiei chineze TENAA

Unul dintre aspectele esenţiale pe care Apple a omis să le precizeze în cadrul evenimentului de lansare iPhone XS este capacitatea acumulatorului, principalul indicator pentru anduranţa noilor modele iPhone în condiţii reale de utilizare.

Informaţia a fost însă prompt divulgată pe site-ul comisiei chineze TENAA, responsabilă cu autorizarea pentru comercializare a echipamentelor de comunicaţii mobile. Locaţie pentru obţinerea de imagini şi informaţii despre produse nelansate, catalogul TENAA listează toate cele trei modele iPhone dezvăluite la evenimentul Apple din această lună.

Optimizat pentru un design cât mai compact, succesorul lui iPhone X vine cu un acumulator ceva mai mic, de 2658 mAh vs 2716 mAh la modelul anterior. Cu toate acestea, iPhone XS promite autonomie îmbunătăţită, obţinută cu ajutorul noului chipset Apple A12 Bionic, realizat folosind procesul de fabricaţie pe 7nm.

Prevăzut cu un ecran de 6.5”, iPhone XS Max se alege cu cel mai mare acumulator dintre cele trei, având o capacitate de 3174 mAh, ridicând greutatea carcasei la un respectabil 208 grame. Potrivit informaţiilor furnizate de Apple, modelul XS Max oferă ce mai bună anduranţă dintre noile modele iPhone.

Cel mai ieftin dintre cele trei şi probabil cel mai popular, iPhone XR se alege cu un acumulator de 2942 mAh, o capacitate respectabilă, chiar mai mare decât întâlnim la vârful de gamă iPhone XS. Modelul „de buget” se alege însă cu unele componente preluate de la modelul iPhone X de anul trecut şi un ecran LCD mai puţin eficient în privinţa consumului de energie, astfel autonomia rezultată ar putea să nu fie cu mult mai bună.

Vestea cu adevărat bună este că toate cele trei modele iPhone – XR, XS şi XS Max – primesc tehnologie de încărcare rapidă care permite recuperarea a 50% din capacitatea acumulatorului după doar 30 minute de folosire a adaptorului AC. Nu trebuie uitată nici tehnologia Qi wireless, care simplifică încărcarea acumulatorului, atunci când avem acces la un adaptor de alimentare compatibil.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult