Care sunt primele telefoane Xiaomi care primesc update la MIUI 13

30.11.2021
Care sunt primele telefoane Xiaomi care primesc update la MIUI 13

Xiaomi se pregătește de lansarea MIUI 13, noua versiune a interfeței sale pentru dispozitivele cu Android. Așa cum ne-am obișnuit deja, noua variantă nu va fi dedicată unei versiuni a sistemului de operare, putând fi lansată și pe telefoane care nu primesc actualizare la cea mai nouă versiune de Android de la Google. În consecință, atât telefoane care vor rămâne pe Android 11, cât și cele care fac trecerea la Android 12, vor primi noul MIUI 13. Iată care sunt primele modele care vor primi noul update.

Conform surselor scăpate pe internet de către Xiaomi, există o listă cu dispozitivele care vor primi update-ul cel mai repede. Se zvonește data de 16 decembrie pentru lansarea noului software, deci probabil că unele dintre dispozitive vor primi MIUI 13 înainte de sfârșitul anului. Totuși, Xiaomi obișnuiește să lanseze mai întâi varianta software pentru China, fără servicii Google și apoi să înceapă lansarea globală.

Având în vedere faptul că MIUI 13 este disponibil pe două versiuni de Android, este posibil ca nu toate funcțiile să fie prezente pe toate telefoanele. Asta pentru că anumite capabilități noi oferite de MIUI 13, ar putea fi bazate pe noi funcții din Android 12.

Lista telefoanelor care primesc MIUI 13

Android 12

  • Mi MIX 4
  • Redmi K40
  • Mi 11 Ultra
  • Mi 11
  • Redmi K40 Pro
  • Mi 10S
  • Mi 11 Lite

Android 11

  • Xiaomi 12X
  • Redmi K50

Este interesant faptul că modele încă nelansate, precum Xiaomi 12X și Redmi K50 ar putea folosi versiunea veche de Android și nu vor fi lansate cu cea nouă din fabrică. Este posibil însă ca Xiaomi să ofere update-ul la scurt timp după lansare. Redmi K50 ar putea fi de asemenea modelul hardware care va sta la baza unui nou dispozitiv POCO, așa cum Redmi K40 a fost anterior dispozitivul care a fost „rebranduit” drept „flagship-ul” gamei, POCO F3, la începutul acestui an.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult