Cât costă și ce oferă noul Moto G50, cel mai ieftin telefon Motorola cu 5G

12.03.2021

Moto G50 este pregătit pentru lansare în viitorul apropiat, urmând să fie cel mai ieftin telefon Motorola cu 5G disponibil cumpărătorilor europeni.

Potrivit listei preliminare cu specificații, telefonul dezvoltat de Motorola sub numele de cod ”Ibiza” folosește Snapdragon 480 5G, primul chipset Qualcomm din seria 4 care include conectivitate 5G.

Listat pentru scurt timp în catalogul unui magazin online din Spania, Moto G50 ar urma să coste nu mai mult de 230 euro, oferind în schimb 4GB memorie RAM și 128 GB stocare internă. În funcție de bugetul disponibil, cumpărătorii vor avea la dispoziție și o variantă cu 6GB memorie RAM.

Încadrat la gama entry-level, Moto G50 vine doar cu ecran HD+ (720×1600 pixeli) de tip LCD, oferind totuși rată de refresh la 90Hz pentru o experiență vizuală ceva mai cursivă. Camera foto principală este un model de 48MP, secondat de cameră ultra-wide de 5MP, cameră macro + senzor de profunzime a câte 2MP fiecare. Aplicată prin decuparea ecranului după modelul „picătură”, camera frontală primește un senzor de 13MP.

Moto G50

Compensând pentru necesarul crescut de energie la folosirea rețelelor 5G, Motorola a selectat pentru Moto G50 un acumulator de 5000 mAh, asistat cu funcție de încărcare rapidă (până la 20W prin cablul USB-C).

Moto G50 Geekbench

Testat și cu popularul benchmark Geekbench 4, Moto G50 obține un scor single-core de 2466 puncte, respectiv 6223 puncte în testul multi-core.

Probabil că Motorola va livra noul smartphone împreună cu versiunea Android 11.

Exceptând versiunea de culoare gri (menționată în pagina magazinului online), termenul de livrare nu este cunoscut.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult