Cât de reparabil este Apple iPhone SE (2022)

21.03.2022
Cât de reparabil este Apple iPhone SE (2022)

Dezasamblat până la ultima componentă de către specialiștii canalului YouTube PBKreviews, noul iPhone SE (2022) nu a făcut decât să întărească așteptările criticilor Apple, referitor la piedicile lăsate pentru îngreunarea încercărilor de reparație.

Deși, la prima impresie nu pare foarte diferit de alte smartphone-uri contemporane, noul iPhone SE își arată capcanele de îndată ce ajungem la înlocuirea unora dintre componentele care are trebui să fie cele mai accesibile, precum acumulatorul

Până la un punct, iPhone SE (2022) nu pare cu mult mai dificil de accesat, extragerea ecranului, urmată de conectorii și șuruburile cele mai vizibile, decurgând fără surprize neplăcute.

În schimb, reparațiile realizate prin înlocuirea unor subansamble esențiale, precum ecranul, nu vor da rezultate prea bune. Senzorul de amprentă integrat cu modulul ecranului vine „împerecheat” cu placa electronică și nu va mai funcționa niciodată dacă ecranul este înlocuit în afara centrelor de service autorizate de Apple.

Alte modificări sunt identificate la nivelul acumulatorului, care deși pare identic celui inclus cu modelul actual, folosește un conector diferit față de generația iPhone anterioară, blocând orice încercări pentru instalarea componentei mai vechi și probabil mai ieftină.

Per total, deși pare asemănător, iPhone SE (2022) nu este deloc compatibil cu modelul de anul trecut, din punct de vedere al pieselor de schimb. Singura asemănare reală ține doar de dificultatea eventualelor reparații, care nu pot fi realizate până la capăt decât într-un de service autorizat de Apple.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult