iPhone SE va deveni noul „Mini” în 2023 sau 2024

21.02.2022
iPhone SE va deveni noul „Mini” în 2023 sau 2024

După doi ani de iPhone „Mini”, Apple pare să fie pe cale să renunțe la această serie de dispozitive. În ciuda faptului că fanii brandului s-au plâns de-a lungul timpului că telefoanele lor au devenit din ce în ce mai mari, lăudând vechile modele iPhone 5 și 5S pentru dimensiuni reduse, acest feedback nu s-a văzut și în vânzări. iPhone 12 Mini și 13 Mini au fost cele mai slab vândute variante ale generațiilor din care fac parte, așa că odată cu iPhone 14, Apple va înlocui modelul Mini cu un nou model „Max”. Se pare însă că este în plan lansarea unui nou model „SE”, care să înlocuiască această gamă, pentru cei care vor însă telefoane mai mici.

Următorul model iPhone SE după varianta „Plus” va aduce o schimbare de design

Următorul telefon Apple care urmează să fie lansat ar putea fi iPhone SE Plus, primul model de acest gen cu 5G. Acesta va folosi același design învechit pe care îl cunoaștem de pe actualul SE din 2020, cât și de pe iPhone 8. De altfel, ecranul și dimensiunile generale sunt aceleași de la modelul iPhone 6, lansat în 2014.

Se pare însă că Apple are în plan lansarea unui nou model iPhone SE, cu design ceva mai modern. Conform zvonurilor recente, iPhone SE-ul următor, care ar putea fi lansat în 2023 sau 2024, ar putea fi cel care face trecerea la un nou design. Este vorba despre dimensiuni similare cu iPhone X/XS/11 Pro, cu ecran de 5,7” și margini mai mari în jurul ecranului. Acesta ar putea beneficia de un ecran LCD, nu de unul OLED, cât și de Face ID, care va înlocui complet butonul Home cu Touch ID. De altfel, „notch-ul” va fi încă prezent pe acest model.

Astfel, acesta va deveni noul model de bază cu ecran mai mic din gama iPhone, care va rămâne disponibil chiar și după ce modelele 12 Mini și 13 Mini nu vor mai fi la vânzare. De obicei, acestea rămân în ofertă încă doi ani, la preț redus.

Integrarea acestui model în gama SE poate aduce de la sine avantaje, precum un procesor de ultimă oră, o baterie mai mare și probabil o cameră îmbunătățită. Având în vedere că seria iPhone 14 este așteptată la un preț de intrare mai mare decât seria iPhone 13, probabil că cei care preferau modelele mici, sau mai ieftine de la Apple, vor fi mai degrabă înclinate să aleagă noul SE, la un preț mai mic.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult