Cât de rezistent este, de fapt, noul Surface Duo (video)

18.09.2020
Cât de rezistent este, de fapt, noul Surface Duo (video)

Cu preț de 1400 dolari, Surface Duo este unul dintre cele mai neobișnuite dispozitive cu Android de anul acesta.

Nu chiar o tabletă și nici telefon pliabil, Surface Duo reușește să impresioneze prin simplitatea designului și modul de utilizare intuitiv, posibil prin efortul susținut depus de Microsoft pentru dezvoltarea suportului software.

Chiar și în modul pliat, tableta este mai subțire decât un Galaxy Note 10 purtat în carcasă de protecție, suprafețele din sticlă și balamaua cu inserții metalice conferind eleganță designului axat în primul rând pe simplitate.

Surface Duo, un hibrid smartphone-tabletă cu design minimalist

Surprinzător la acest nivel de preț, Surface Duo vine într-o carcasă din plastic pe care Microsoft nu a încercat să o ascundă sub finisaje exotice. Din contră, rama laterală și butoanele din plastic sunt integrate în design, venind ca o extensie pentru suprafețele din sticlă. Cu rol de preluare a loviturilor primite din lateral, rama din plastic nu e imună la zgârieturi, dar ascunde destul de bine.

Exceptând structura balamalei dublu-articulată, șasiul carcase pare construit pe același suport din plastic ca și rama exterioară, sticla aplicată față-verso contribuind doar la rezistența structurală. Vestea bună este că Surface Duo flexează dar nu se rupe, deformarea fiind stopată de armătura metalică a balamalei. Niciunul dintre cele două ecrane nu s-a desprins de carcasei și par a fi suferit daune ireversibile. Singura victimă pare să fie carcasa din plastic, care pe lângă deformări vizibile a suferit și câteva fisuri în zona ramei.

Per total, Surface Duo este un dispozitiv surprinzător de bine construit, raportat la aspectul său fragil, testul de rezistență publicat pe canalul de YouTube, JerryRigEverything, confirmând doar efortul depus de inginerii Microsoft implicați în crearea acestui produs.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult