Cât de rezistent este Mate 60 Pro, noul flagship Huawei cu 5G (VIDEO)

19.09.2023
Cât de rezistent este Mate 60 Pro, noul flagship Huawei cu 5G (VIDEO)

Anunțat pentru piața din China, Huawei Mate 60 Pro a fost trecut prin mai multe teste menite sa-i demonstreze rezistența la căderi pe ciment. Ba chiar a fost strivit sub roțile unei mașini pentru a vedea ce rămâne din primul telefon Huawei cu 5G, lansat în sfidarea interdicțiilor comerciale impuse de SUA.

Mate 60 Pro a reușit să atragă multă atenție la nivel mondial datorită, zvonit a fi primul cip Huawei capabil de conectivitate 5G, dezvoltat și lansat după punerea în aplicare a interdicțiilor comerciale care blochează accesul Huawei la brevete și tehnologii 5G furnizate de companii occidentale.

Adăugând la controverse și suspiciuni pe tema legalității noului chipset, Huawei nu listează detalii concrete privind specificațiile tehnice, totodată dând de înțeles că Mate 60 Pro nu va avea parte de o lansare globală. Cel puțin, nu în varianta de echipare dezvăluită pentru piața din China. Între timp, pe surse aflăm că ar fi vorba de o soluție Kirin nou dezvoltată, având CPU octa-core (4x Cortex-A78 + 4x Cortex-A510) și un GPU “Maleoon 910” de creație propriu. Configurația este asistată cu 12GB memorie RAM și între 256GB și 1TB stocare internă expandabilă, folosind carduri bazate pe formatul proprietar NM.

Ajungând la partea care ne interesează acum, telefonul a fost testat într-un mod destul de brutal, fiind trântit pe ciment și amestecat într-o pungă umplută cu nisip.

Mate 60 Pro a trecut cu bine testele de cădere, probând calitatea designului conceput de inginerii Huawei. Sticla Kunlun de a doua generație a Huawei, în special, a demonstrat că poate fi un înlocuitor credibil pentru Gorilla Glass.

Mai întâi, telefonul a fost scăpat de la înălțimea feței, direct pe afișaj, de două ori. Apoi și din lateral. Au urmat alte câteva trânte pe cimen, telefonul fiind inclusiv călcat cu mașina. În mod remarcabil, fără a sparge sticla, aparent, mult mai rezistentă decât orice soluție Gorilla Glass de generație recentă.

Huawei Mate 60 Pro este certificat IP68, așa că este de așteptat să reziste la praf, iar testele par să confirme asta, telefonul scăpând doar cu zgârieturi fine pe suprafețele lucioase.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult