Cât de rezistent este noul OnePlus Open? Supraviețuiește sau nu testelor de durabilitate – VIDEO

04.12.2023
Cât de rezistent este noul OnePlus Open? Supraviețuiește sau nu testelor de durabilitate - VIDEO

OnePlus Open, primul telefon pliabil pe care compania îl oferă promite performanțe de top și o construcție rezistentă. Totuși, poate supraviețui testelelor de durabilitate sau va sfârși rupt în două bucăți?

OnePlus Open este cel mai nou dispozitiv lansat de producătorul chinez și primul său telefon de acest tip. OnePlus Open se laudă cu performanțe de top, ceea ce ar trebuie să îl facă relevant pentru următorii câțiva ani, dar oare construcția sa este suficient de rezistentă?

Zack Nelson, omul din spatele canalului de YouTube JerryRigEverything, a supus noul OnePlus Open unui test de durabilitate. Există câteva motive pentru care acest test de durabilitate este o mare problemă pentru OnePlus Open. În primul rând, trebuie să menționăm că acesta este primul telefon pliabil oferit de OnePlus. Cu toate acestea, deoarece OnePlus a împrumutat ceva tehnologie de la compania-mamă Oppo, are un avans față de alte dispozitive pliabile de primă generație.

Testul a început, ca de obicei, cu testul de rezistență la zgârieturi a ecranului. Sticla exterioară a suferit zgârieturi fine la nivelul 6, cu zgârieturi mai adânci la nivelul 7. Sticla interioară – care seamănă mai mult cu plasticul – nu s-a comportat la fel de bine. S-a zgâriat doar cu apăsarea unei unghii, arătând slăbiciunea „sticlei pliabile”.

OnePlus Open rezistă testelor de durabilitate

Deși OnePlus Open nu are nicio protecție oficială împotriva prafului, a supraviețuit testului de praf la care a fost supus. Acest test implică împrăștierea de praf și nisip pe telefon și în balamaua acestuia. După aceea, Zack verifică dacă balamaua și afișajul încă funcționează corect. Pentru că nu are un rating IP împotriva prafului, este impresionant că OnePlus Open s-a descurcat atât de bine în acest test.

Cea mai importantă probă, mai ales pentru un telefon pliabil, este cu siguranță testul de îndoire. El a reușit să rupă în jumătate și telefoane care nu sunt pliabile, iar Pixel Fold a eșuat lamentabil acestui test, fiind distrus complet.

OnePlus Open nu s-a rupt când i-a fost aplicată multă forță. Balamaua s-a îndoit dincolo de 180 de grade, întinzând puțin afișajul din plastic. Cu toate acestea, afișajul lui Open a funcționat în continuare. De asemenea, smartphone-ul a reușit să se deschidă și să se închidă, deși nu la fel de fin ca înainte.

VIDEO

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult