Caviar anunță iPhone 12 din lemn în varianta „Apple 1” cu prețuri de la 5.000 la 10.000 de dolari

30.09.2020
Caviar anunță iPhone 12 din lemn în varianta „Apple 1” cu prețuri de la 5.000 la 10.000 de dolari

Caviar, compania rusească de bijuterii care lansează de obicei versiuni modificate de dispozitive iPhone și Samsung Galaxy cu materiale premium și chiar metale și pietre prețioase, are o nouă propunere pentru cei pasionați în special de istoria companiei Apple. Pentru iPhone 12, Caviar propune seria de telefoane modificate „Apple 1”, care reprezintă un tribut către primul computer Apple, originalul Apple 1 din 1976. Design-ul telefoanelor este inspirat de carcasa „home made” pe care Steve Jobs și Steve Wozniak au realizat-o la momentul respectiv, modelele iPhone 12 din seria Apple 1 urmând a fi livrate cu spate din lemn și bucăți originale din vechile computere produse în urmă cu peste 40 de ani.

iPhone 12 în varianta Apple 1 sunt inspirate de primul computer produs de Apple

La o privire în afara contextului, seria Apple 1 de la Caviar ar putea părea o glumă. Telefoanele ar putea câștiga lejer titlul de „cel mai urât iPhone” de până acum. Totuși, fanii Apple vor aprecia cu siguranță atenția la detalii. Lemnul și felul în care numele „Apple” este scris sunt reproduceri fidele a carcasei din lemn a primului computer Apple 1.

Există două modele de iPhone 12 Pro în versiune Apple 1. Avem modelele Apple 1 standard, decorate cu spate din plastic, cu o bucată din placa de bază a unui computer original Apple 1 din 1976 și cu o placă de titan care are imprimată pe ea interfața text a computerului, cu mesajul „Hello World”. Aceasta imită un display la care computerul ar fi fost conectat.

Pe de altă parte, există și Apple 1 Light, versiunea mai ieftină. Pentru aceste modele, Caviar renunță la bucata mare din PCB și la placa din titan și oferă doar un spate din lemn cu gravura logo-ului „Apple” în font-ul original. Deasupra logo-ului apare însă o mică bucată de PCB.

Includ componente originale ale computerelor produse în urmă cu peste 40 de ani

De ce sunt însă aceste modele atât de scumpe? Păi, în primul rând, Apple a vândut cam 200 de unități de Apple 1 la momentul respectiv. Astfel, componentele acestor computere sunt foarte rare. Placa de bază pe care Caviar o decupează pentru a crea aceste telefoane este una originală, semnată chiar de Steve Wozniak.

Cei de la Caviar spun că aceste modele vor fi disponibile în cantități extrem de limitate. Vor exista doar 49 de dispozitive Apple 1 Light și doar 9 modele Apple 1 standard. Prețurile sunt pe măsura rarității. Modelele Apple 1 Light pornesc de la 5.000 de dolari, iar modelele Apple 1 de la 10.000 de dolari. Prețurile cresc în funcție de modelul ales pentru personalizare și capacitatea de stocare. Cel mai scump Apple 1 este un model bazat pe iPhone 12 Pro Max cu stocare de 512 GB: 11.500 dolari americani.

sursa: Caviar

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video