Ce diferență dă încărcarea rapidă de 45W oferită de Galaxy S22+ VS cea de 25W disponibilă cu S22

21.02.2022
Ce diferență dă încărcarea rapidă de 45W oferită de Galaxy S22+ VS cea de 25W disponibilă cu S22

Galaxy S22 a debutat cu cea mai performantă implementare Quick Charge întâlnită până acum la un telefon Samsung. Însă testele practice spun o cu totul altă poveste.

În timp ce alți producători smartphone anunță peste 100W viteză de încărcare disponibilă pe dispozitivele proprii, sud-coreenii de la Samsung abia au anunțat saltul la viteza de 45W, disponibilă doar pe modelele de top S22+ și S22 Ultra. Însă primele teste practice arată că pună și această viteză este implementată într-un mod mai degrabă timid, Samsung dorind neapărat să evite orice probleme de fiabilitate manifestate prin uzura prematură a acumulatorului sau, mai rău, prin cazuri de incendiere spontană a telefoanelor lăsate la încărcat.

Existentă mai mult în pliantele de marketing, viteza de încărcare la 45W este atinsă doar ca un vârf al procesului de încărcare, dacă anumite condiții foarte stricte de temperatură și capacitate a bateriei sunt întrunite în mod simultan. În practică, economia de timp obținută în momentele când încărcarea rapidă chiar funcționează la viteza maximă de 45W este practic insesizabilă, testele practice arătând că atât versiunea Galaxy S22+, dar și modelul S22 Ultra, se încarcă doar cu 1-2% mai rapid cu adaptorul AC de 45W, decât la folosirea unui adaptor cu putere limitată la 25W.

Galaxy S22

Astfel, același telefon Galaxy S22+ se încarcă în 30 de minute până la 62% baterie cu adaptorul AC de 25W, respectiv 64% baterie cu adaptorul de 45W. Aceeași tendință se regăsește și la testarea modelului S22 Ultra. Analizând întregul proces de încărcare, telefoanele S22 au nevoie de aproximativ 59 minute pentru încărcare completă cu adaptorul de 45W, folosirea modelului de 25W adăugând doar 4-5 minute la timpul de așteptare total.

Galaxy S22

În mod ironic, iluzia vitezelor de încărcare este risipită tot cu ajutorul Samsung, care, nelivrând în pachetul cu accesorii Galaxy S22 un adaptor AC armonizat cu puterea trecută pe eticheta telefonului practic oblică viitorii cumpărători să experimenteze cu accesorii nu tocmai ideale, descoperind cu această ocazie tocmai limitările pe care Samsung ar fi vrut să le treacă neobservate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult