Cea de-a doua generaţie Motorola Moto E oferă ecran de 4,5″, procesor quad-core şi LTE

10.02.2015
Cea de-a doua generaţie Motorola Moto E oferă ecran de 4,5

După ce s-a bucurat de un succes fulminant cu telefonul accesibil Moto G, compania Motorola a încercat să coboare şi mai jos ştacheta preţurilor şi a lansat mai ieftinul Moto E. Mai puţin impresionant din punct de vedere hardware, acesta a fost însă şi vizibil mai ieftin, iar la aproape un an de la lansarea versiunii originale a venit rândul unei mici actualizări care aduce ca noutăţi un ecran puţin mai mare, un procesor quad-core şi conectivitate LTE.

Încă neanunţat oficial în acest moment, noul Motorola Moto E şi-a făcut o scurtă apariţie pe site-ul lanţului Best Buy înainte de a fi înlăturat. Conform fişei tehnice, versiunea actualizată a ieftinului terminal Motorola oferă un ecran IPS cu o diagonală de 4,5”, în creştere uşoară de la cei 4,3” ai versiunii hardware anterioare, însă rezoluţia a rămas aceeaşi: 960 x 540 pixeli.

Platforma hardware este un procesor necunoscut cu patru nuclee ARM Cortex-A7 care funcţionează la 1,2 GHz, probabil un MSM 8212 din familia Qualcomm Snapdragon 200, iar acest aspect reprezintă un mic salt de la cipul dual-core folosit acum un an. Memoria RAM are aceeaşi capacitate de 1 GB, însă stocarea internă extensibilă şi-a dublat capacitatea şi oferă acum 8 GB de spaţiu. Cea de-a treia noutate o reprezintă apariţia unui modem LTE, Moto E fiind acum unul dintre cele mai ieftine telefoane care oferă compatibilitate cu reţelele 4G.

Restul specificaţiilor sunt practic neschimbate. Moto E 2015 oferă două camere foto cu senzori de 5 şi 0,3 MP (modelul anterior avea doar cameră principală), Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 şi GPS. După cum se observă din imagini, difuzorul din partea inferioară a carcasei a fost însă eliminat. Telefonul are dimensiuni de 130 x 67,1 x 11,9 milimetri, o greutate de 143 de grame şi foloseşte versiunea 5.0.2 a platformei Android. 

Conform paginii Best Buy, telefonul va avea un preţ de 99 de dolari, însă mai multe detalii vom afla atunci când Motorola va anunţa oficial lansarea acestui produs.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News