Care este cel mai ieftin iPhone pe care poți să-l cumperi la ora actuală de pe OLX

18.06.2020
Care este cel mai ieftin iPhone pe care poți să-l cumperi la ora actuală de pe OLX

iPhone-urile erau tradițional considerate cele mai scumpe telefoane de pe piață. În ultimii ani producători precum Samsung și Huawei au reușit să depășească prețurile cerute de Apple cu modelele lor de top în variante de lux și chiar cu modele cu ecrane pliabile. Totuși, asta nu înseamnă că iPhone-urile au devenit brusc ieftine, ci doar că există ceva și mai scump. Mulți apelează astfel la piața de produse second hand de pe site-uri precum OLX pentru a achiziționa un iPhone la un preț mai bun. Iată prețul pentru cel mai ieftin iPhone de pe OLX din fiecare categorie în parte.

Înainte de a trece la detalii despre fiecare model în parte, trebuie să explicăm puțin cum am ales telefoanele din listă. Aceste criterii ar putea fi folosite drept un ghid pe care să îl folosiți și voi atunci când căutați un telefon second hand de cumpărat.

În primul rând, am ales să căutăm exclusiv telefoane „neverlocked”, adică telefoane care nu sunt blocate în rețea. Apoi, am ignorat toate anunțurile de telefoane cu probleme, fie ele de natură fizică (ecran sau carcasă spartă), sau software (blocate din iCloud, etc.). În ultimul rând, am ales doar telefoane care vin și cu accesorii originale, minimum un cablu de încărcare și un adaptor de priză, dacă nu erau disponibile și căștile și cutia originală.

Cel mai ieftin iPhone 8 din oferta OLX

iPhone 8 era până de curând cel mai ieftin telefon din oferta Apple. Acesta a fost înlocuit cu iPhone SE la un preț mai mic, iar valoarea lui pe piața second hand a scăzut destul de mult. iPhone 8 a fost lansat în septembrie 2017, cu un procesor Apple A11 Bionic. Acesta vine și cu 2 GB memorie RAM și un ecran LCD de 4,7”. Telefonul este încă în perioada de suport software din partea Apple, deci va primi garantat update-ul iOS 14 și probabil că și cel puțin încă două actualizări importante anuale după acesta (iOS 15 și iOS 16).

iphone 8

Modelul cel mai ieftin care să se ridice la standardele de mai sus a fost un model iPhone 8 de 64 GB de culoare neagră. Telefonul are o vechime din noiembrie 2018 și vine la pachet cu toate accesoriile. Bateria are o „sănătate” de 88%. Vânzătorul cere aproximativ 1.000 lei pe OLX pe el, și spune că prețul este negociabil. Astfel, dacă doriți să cumpărați un iPhone 8 de 64 GB în stare bună de funcționare, prețul de 1.000 lei pare a fi cel corect în acest moment.

Cel mai ieftin iPhone XR de pe OLX

iPhone XR este acum un model foarte atractiv. Acesta vine cu un procesor vechi de o singură generație, Apple A12 Bionic, dar cu majoritatea avantajelor modelelor recente. Are sistemul de autentificare biometrică Face ID, are o cameră foto destul de performantă și o autonomie foarte bună. Telefonul va mai primi cel puțin încă trei actualizări de software în următorii câțiva ani, probabil până la generația iOS 17.

Am găsit mai multe modele de iPhone XR de 64 sau 128 GB în stare bună de funcționare. Am căutat exclusiv telefoane cu ambele paneluri de sticlă intacte, fără conturi blocate și fără metode „dubioase” de decodare. Cele mai ieftine exemple care erau livrate cu un încărcător și un cablu de încărcare Lightning originale porneau de pe la 1.700 lei. Altele sunt marcate drept „negociabile”. Fiind un model de telefon mai nou, unele încă aveau și garanție internațională Apple. Aceasta asigură reparații oriunde în lume în service-uri autorizate Apple în primele 12 luni de la prima activare. Te poți prezenta la service fără documente de achiziție.

Cele mai ieftine modele iPhone 11 de pe OLX

iPhone 11

Modelul de bază iPhone 11 este cel mai bine vândut telefon mobil din lume la momentul actual. Acesta oferă unul dintre cele mai puternice chipset-uri disponibile pe piață, 4 GB memorie RAM și opțiuni de 64, 128 și 256 GB stocare. Acesta va primi actualizări software până în 2024 sau chiar 2025, deci este un telefon „de cursă lungă”.

Acesta poate fi găsit acum pe OLX în stare foarte bună de utilizare (deh, nu a „împlinit” nici măcar un an” la un preț de aproximativ 2.600 lei. Toate modelele iPhone 11 sunt automat în perioada de garanție internațională Apple, deci aveți și acest avantaj. Fiind telefoane mai noi, aveți șanse mari să găsiți unele în condiții impecabile, fără zgârieturi sau alte urme pe carcasă. De asemenea, accesoriile ar putea fi în stadiu mai bun.

iPhone 11 Pro

Diferența de preț între iPhone 11 și iPhone 11 Pro este destul de mare, chiar dacă la nivel de performanță nu există diferențe. Ce oferă iPhone 11 Pro și Pro Max în plus sunt ecrane OLED, camere cu zoom 2x și construcție din materiale de top: ramă din oțel și sticlă mată pe spate. De asemenea, modelul Pro Max vine cu o autonomie mult mai bună, având cea mai mare baterie din gama iPhone.

Cel mai ieftin iPhone 11 Pro în condiții decente, fără deblocări dubioase și cu o ofertă care nu părea a fi țeapă costa în jur de 3.500 lei. Majoritatea ofertelor depășesc însă suma de 4.000 lei, în funcție de starea telefonului, beteriei și accesoriile disponibile. Deci dacă sunteți în căutarea unui astfel model, prețurile ar putea varia între 3.500 și 4.500 lei la second hand de pe OLX. Modelul iPhone 11 Pro Max în schimb, pornește de pe la 3.800 lei, în cutie originală, sigilată. Majoritatea pachetelor complete pornesc de la peste 4.000 lei. Modelele iPhone 11 Pro Max ajung și la peste 5.000 lei, chiar și pe OLX.

Bonus: cel mai ieftin iPhone SE 2020 de pe OLX

iPhone SE 2020 este cel mai nou iPhone lansat de Apple în luna martie. Telefonul este disponibil la un preț de peste 2.500 lei în magazine.  Deja poți găsi pe OLX acest model la 1.850 lei în condiții de telefon „aproape nou”.

Desigur, există multe alte modele de iPhone listate pe OLX (probabil toate de până acum). Totuși, telefoanele mai vechi decât iPhone 8 ar putea avea bateria foarte „obosită”. Acestea ar putea rămâne fără suport software în următorul an și probabil că au urme de utilizare pe carcasă. De asemenea, accesoriile originale ar putea să nu mai fie funcționalre. Recomandarea mea ar fi să cumpărați iPhone-uri SH după recomandările de mai sus de condiții și preț.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult