Galaxy Fold Lite: primele imagini cu telefonul pliabil „ieftin” de la Samsung

26.05.2020
Galaxy Fold Lite: primele imagini cu telefonul pliabil „ieftin” de la Samsung

Zvonurile din ultimele câteva săptămâni referitoare la telefoane pliabile de la Samsung sugerează existența unui model Fold Lite. Da, Galaxy Fold 2 cu o configurație îmbunătățită va fi de asemenea prezentat anul acesta, însă alături de el va fi lansat și un telefon pliabil mai ieftin. Acesta va folosi multe dintre componentele Fold-ului original, însă cu un ecran exterior mai mic. Samsung a înregistrat de curând un brevet prin care putem vedea în imagini cum ar putea arăta noul Galaxy Fold Lite.

Galaxy Fold Lite în primele imagini

LetsGoDigital a găsit descrierea unui telefon Galaxy Fold printre noile brevete Samsung. Acesta ar putea păstra liniile exterioare de design ale telefonului original, însă cu mici modificări. În primul rând, acest telefon este descris drept unul „rezistent la apă”. Acesta ar fi astfel primul telefon pliabil cu această capabilitate, modelele de până acum fiind destul de fragile.

Apoi, ecranul de 4,7” de pe exterior este Înlocuit cu unul lung dar foarte îngust. Este vorba despre un soi de bandă de notificări, care poate afișa doar câteva elemente pe suprafața sa. Accentul pe acest dispozitiv ar fi ecranul pliabil de la interior, echipat din nou cu un sistem de camere avansat. Din acest motiv, ecranul pare să rămână decupat în colțul din dreapta-sus.

Galaxy Fold Lite screen

O altă diferență de design este evidentă pe spatele telefonului: sistemul de camere folosește trei senzori, însă cel de jos pare să fie unul de tip zoom cu obiectiv periscopic. Modelul Galaxy Fold 1 folosea același sistem de camere triplu de pe modelele Galaxy S10. Acest element este însă cel mai probabil adăugat de LetsGoDigital. Schița originală nu descrie un astfel de sistem de camere.

Cât ar putea costa noul telefon pliabil

Din informațiile disponibile până acum, acesta ar putea fi modelul Galaxy Fold Lite, care ar putea avea un preț semnificativ mai mic. Galaxy Fold 1 a intrat în oferta magazinelor de specialitate la prețul de 2.000 de euro. Modelul Galaxy Fold Lite ar putea păstra astfel platforma hardware internă și ecranul pliabil neschimbate, înlocuind însă ecranul exterior cu noua bandă OLED subțire. Astfel, costurile de producție ar putea fi scăzute, iar prețul de pornire ar putea fi redus aproape de jumătate. Zvonurile sugerează 1.100 euro pentru acest dispozitiv.

Pe de altă parte, Samsung pare să pregătească și Galaxy Fold 2, un model cu ecran de dimensiuni complete la exterior și un ecran Infinity-O flexibil la interior. Lansarea este așteptată în luna august, alături de modelele Galaxy Note20.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult