Chiar dacă abia s-a lansat modelul 13 Ultra, Xiaomi deja pregătește lansarea Xiaomi 14. Primele informații

04.07.2023
Chiar dacă abia s-a lansat modelul 13 Ultra, Xiaomi deja pregătește lansarea Xiaomi 14. Primele informații

În Europa abia s-a lansat Xiaomi 13 Ultra (care se pare că nu vine oficial în România, momentan), și deja în China se vorbește despre seria Xiaomi 14. Aceasta va debuta, cel mai probabil, la sfârșitul acestui an în țara de origine a producătorului și va adopta hardware-ul cel mai performant disponibil la momentul respectiv. Desigur, așa cum am văzut și cu modelul 13 Pro, hardware-ul este doar o parte a ecuației, iar Xiaomi are de lucrat serios la îmbunătățirea software-ului pe generațiile următoare.

Seria Xiaomi 14 va primi un upgrade de procesor

Digital Chat Station, leaker-ul chinez de pe Weibo, a publicat primele informații despre Xiaomi 14 și Xiaomi 14 Pro. Acestea ar putea debuta în noiembrie, cu chipset-ul Snapdragon 8 Gen 3, următorul procesor de top de la Qualcomm. Acesta din urmă va fi anunțat oficial cu câteva săptămâni mai devreme, în cadrul unui eveniment special, care are loc la final de octombrie în Hawaii. Chipset-ul este așteptat cu o configurație ciudată cu un nucleu principal foarte performant, alături de 5 nuclee de performanță și doar două nuclee eficiente. GPU-ul ar primi la rândul său un upgrade semnificativ.

Xiaomi 14 ar include o baterie de 4.860 mAh cu 90W încărcare rapidă pe fir și 50W wireless, în timp ce Xiaomi 14 Pro ar folosi o baterie mai mare, de 5.000 mAh și încărcare la 120W pe fir, la fel ca flagship-urile companiei din ultimii doi ani.

Xiaomi 14

Cel mai probabil, camera cu senzor de 1” va rămâne în configurația modelului Pro, însă nu este clar dacă vom avea parte și de îmbunătățiri ale algoritmilor de procesare a imaginilor. Xiaomi 13 Pro oferea cadre detaliate cu bokeh natural, dar pierdea detalii în zonele întunecate și avea probleme cu calculul expunerii în anumite situații. De asemenea, partea de filmare nu era prea grozavă. Deși nu am testat Xiaomi 13 Ultra, și acela venea cu o cameră principală similară, care pare să aibă cam aceleași probleme.

Astfel, Xiaomi ar trebui să se bazeze mai mult pe parteneriatul cu Leica pentru a îmbunătăți performanța foto de pe aceste modele. În clasamentul DxOMark, de exemplu, Xiaomi Mi 11 Ultra, lansat acum mai bine de doi ani, este în continuare considerat mai performant decât cele mai noi flagship-uri ale companiei, acel model fiind echipat chiar cu senzor de dimensiuni mai mici.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult