Chiar dacă nu mai produce telefoane, LG încă lansează update-uri. Wing primește Android 11

15.12.2021
Chiar dacă nu mai produce telefoane, LG încă lansează update-uri. Wing primește Android 11

LG a promis la începutul anului că, deși va părăsi piața de smartphone-uri, va oferi în continuare suport software pentru cei care au cumpărat cele mai recente dispozitive din oferta sa. Se pare că producătorul sud coreean se ține de cuvânt, lansând acum primul update major de sistem pentru LG Wing, ultimul său telefon important pe care l-a lansat. Acesta nu este însă unul „tradițional”, fiind echipat cu două ecrane și un design foarte neobișnuit.

Wing este ultimul telefon important lansat de LG

Utilizatorii de LG Wing vor primi update la Android 11, chiar dacă majoritatea producătorilor din prezent au lansat deja sau se pregătesc de lansarea Android 12 pe dispozitivele deja lansate. LG Wing a fost lansat în 2020 cu Android 10 preinstalat, deci era de așteptat ca primul update să fie Android 11, nu cea mai recentă variantă.

De altfel, LG a fost una dintre companiile care se mișcau cel mai lent atunci când venea vorba de actualizări, fiind unul dintre motivele pentru care utilizatorii evitau telefoanele sale. Modelele din gama inferioară primeau actualizări de sistem foarte rar sau chiar deloc, în timp ce modelele din gamele superioare erau întotdeauna în urmă cu versiunea de Android.

Conform declarațiilor LG, modelele lansate în 2019 și 2020, precum Velvet, V60 și Wing, vor primi până la trei actualizări de sistem. Având în vedere că LG Wing a primit acum Android 11, s-ar putea să vedem și actualizări la Android 12 și chiar 13 până când compania va tăia complet suportul software pentru acest model. Velvet și V60 aveau deja actualizările la Android 11, deci ne putem aștepta în curând să vedem pachetul Android 12 pentru acestea.

Probabil că actualizarea pentru Wing a durat mai mult pentru că acesta folosește o interfață proprietară, care servește cele două display-uri simultan. Toate elementele de acest gen trebuie să fie portate de fiecare dată pe o nouă versiune și adaptate la noile modificări de la Google.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult