Compania Samsung, acuzată că a copiat ecranul de blocare de pe iOS 16 în noul OneUI 5 beta

28.09.2022
Compania Samsung, acuzată că a copiat ecranul de blocare de pe iOS 16 în noul OneUI 5 beta

Samsung este într-un ciclu aparent infinit de a ataca concurența, în special Apple, și apoi de a face exact ceea ce fac cei pe care îi critică. După ce a renunțat la jack-ul de căști la doar câteva luni distanță de Apple și după ce a scos accesoriile din pachet, la fel ca Apple, Samsung merge acum un pas mai departe și copiază aproape 1:1 noua interfață a ecranului de blocare de pe iOS 16, cu aceleași funcții și opțiuni de personalizare.

Utilizatorii de telefoane Samsung vor primi o interfață similară cu cea de pe iOS

Cea mai nouă versiune de OneUI 5.0 Beta, care este deja disponibilă către cei din programul de test, integrează un nou design pentru ecranul de blocare. Astfel, poți personaliza font-ul și culoarea ceasului, pictogramele care apar sub aceasta. Ar fi o funcție binevenită de către fani, dacă aceasta nu ar fi o copie aproape identică a interfeței din iOS 16, anunțată astă-vară la WWDC și lansată odată cu versiunea finală a sistemului de operare Apple în urmă cu doar câteva săptămâni.

Unii spun că ar fi o versiune evoluată a GoOdlock, o aplicație mai veche de personalizare a interfeței OneUI, însă interfața acelei aplicații nu seamănă deloc cu cea Apple așa cum seamănă cea din prezent.

Un utilizator de Twitter, Vaibhav Jain, a pus cele trei soluții una lângă cealaltă, demonstrând cât de asemănător este noul sistem de personalizare cu cel din iOS 16, în timp ce acesta este clar diferit față de sistemul vechi din GoOdlock.

Probabil că fanii iOS nu s-ar supăra însă dacă Apple ar „copia” de la Samsung funcția de Always-On Display, care nu doar că este mai subtilă, dar consumă și mai puțină baterie, ținând mai puțini pixeli activi. În condițiile actuale această funcție de pe iPhone consumă prea multă baterie și distrage mult atenția.

În urmă cu mulți ani, Apple chiar a câștigat și un proces în fața Samsung pentru clonarea interfeței iOS în „copia” care se numea la momentul respectiv TouchWiz.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult