Compromisul ascuns: Apple a trebuit să aleagă între un iPhone 12 cu ecran mai rapid și suportul 5G

12.10.2020
Compromisul ascuns: Apple a trebuit să aleagă între un iPhone 12 cu ecran mai rapid și suportul 5G

Aparent, tehnologiile actuale nu permit, în mod rezonabil, crearea unui smartphone care să ofere deopotrivă conectivitate 5G și ecran cu rată de refresh la 120Hz, Apple rămânând cu o alegere grea pentru iPhone 12.

iPhone 5G, dar nu cu detoate

Desigur, un producător smartphone mai puțin preocupat de obținerea produsului perfect: subțire, relativ ieftin de fabricat și mai toate dotările posibile, nu s-ar fi cramponat de detaliul unui acumulator mai mare strecurat într-o carcasă puțin mai groasă. Dar nu Apple. iPhone 12 trebuia să respecte o serie cerințe foarte stricte pentru a rămâne în grațiile cumpărătorilor, totodată generând marjele de profit așteptate a acționarii Apple. Așa se face că una dintre dotările în vogă a trebuit să dispară, iar aceea nu putea fi conectivitatea 5G.

iphone 12 india

Cu un consum de energie sesizabil mai mare decât conectivitatea 4G, suportul pentru rețele 5G ar fi dus la obținerea unui iPhone cu autonomie prea slabă, stârnind un veritabil tsunami de publicitate negativă și controverse la adresa alegerilor discutabile făcute de inginerii Apple. În schimb, păstrarea ecranului cu rată de refresh la 60Hz va trece cel mai probabil complet neobservată pentru asta majoritate a cumpărătorilor, doar pasionații de jocuri pe mobil sesizând cu adevărat diferența. Asta, dacă nu cumva Apple a ales calea de mijloc, incluzând suportul pentru rată de refresh la 120Hz ca dotare folosită selectiv, doar la rularea anumitor jocuri de iOS care oferă suport explicit pentru această funcție.

În plus, tehnologia 5G este mult mai ușor de folosit în campaniile publicitare decât o specificație aproape obscură, atașată ecranului OLED. Drept consecință, toate versiunile iPhone 12 pregătite pentru lansare în această toamnă vor dispune de conectivitate 5G, Apple permițându-și până și „aroganța” de a include suport complet, chiar și pentru cele mai rapide rețele 5G din banda mmWave.

Astfel, rămâne ca fanii Apple să descopere noile iPhone-uri cu 5G și ecrane la 120Hz, anul viitor, timp suficient pentru a pregăti bugetul necesar următorului upgrade la smartphone-ul preferat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult