Cum arată, de fapt, noul Samsung Galaxy Note 20 Ultra

22.07.2020
Cum arată, de fapt, noul Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Subiect de zvonuri încă de la începutul acestei luni, Galaxy Note 20 Ultra apare în noi imagini de prezentare detaliate, arătând două dintre versiunile de culoare și principalele trăsături de design.

Așteptat pentru lansare în data de 5 august, Galaxy Note 20 Ultra are tot mai puține secrete rămase de descoperit, dezvăluiri succesive acoperind atât designul exterior dar și detalii tehnice importante, cum ar fi chipsetul folosit și dotările camerei foto.

Cum arată noul Galaxy Note 20 Ultra

Apărut în versiunile de culoare Mystic Black și Mystic Bronze, telefonul păstrează designul cu ecran mulat peste marginile laterale, însă curbura este mai agresivă iar suprafața de afișare se termină înainte de rama laterală ce apare ca o bandă metalică îngustă. Pentru simetrie, și capacul din sticlă aplicat la partea din spate este curbat peste marginile telefonului, Samsung reușind astfel să păstreze aspectul rotunjit, chiar dacă per total carcasa lui Galaxy Note 20 Ultra este mult mai plată decât a predecesorului Note 10.

Ecranul de 6.9 inch domină toată partea din față a telefonului, singurele elemente distinctive fiind o bandă îngustă lăsată la partea de jos a carcasei și perforația pentru camera frontală, aplicată central la partea de sus a telefonului. Panoul de tip Dynamic AMOLED  folosește rezoluție 3200×2400 pixeli, rată de refresh la 120 Hz și este protejat sub un scut Gorilla Glass 7.

În funcție de regiunea unde este comercializat, Galaxy Note 20 Ultra va veni fie cu chipsetul Snapdragon 865 Plus (Statele Unite), sau soluția cu performanțe inferioare Exynos 990 (Asia și Europa).

Galaxy Note 20 Ultra – hardware puternic și încărcare rapidă

Camera foto ar putea prelua senzorul principal de 108MP întâlnit deja la modelul S20 Ultra, complementat cu senzor ultra-wide de 12MP și însă un senzor de 12MP cuplat cu lentile bazate pe tehnologia Periscope, oferind zoom optic (space zoom) până la valoarea 50x. La partea din față vom avea o cameră foto de 10MP.

Echipat cu un acumulator de 4500 mAh și tehnologie de încărcare rapidă, noul flagship Samsung ar putea atinge 50% nivel de încărcare în doar 30 de minute.

Lista dotărilor este completată funcție de filmare 8K, tehnologii NFC, Bluetooth 5, Wireless DeX și Wi-Fi 6, difuzoare stereo AKG și dual GPS. Carcasa prevăzută cu port USB-C este certificată IP68, pentru protecție crescută împotriva pătrunderii de apă și praf.

Livrat într-o versiune îmbunătățită, accesoriul S Pen vine cu funcție laser pointer și un timp de răspuns la aplicarea comenzilor redus la 9 milisecunde.

Samsung va livra telefonul împreună cu o interpretare One UI a versiunii Android 10, complementată cu o colecție generoasă de aplicații exclusive. Oferta ar putea fi completată și cu Project Cloud, serviciul de cloud gaming dezvoltat de Microsoft oferind acces la peste 90 de titluri de jocuri disponibile prin Xbox Game Pass.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult